UDARAO JE I UDAVIO ROĐENOG BRATA: Suđenje za ubistvo u Nišu, tužilaštvo traži 12 godina zatvora

J. Ć.

16. 11. 2023. u 16:50

VIŠE javno tužilaštvo u Nišu zatražilo je kaznu zatvora od 12 godina i obavezno lečenje za Milana Grujića (46) iz Niša, uhapšenog zbog sumnje da je u toku noći 6. maja, 2022. godine krvnički pretukao pa udavio svog starijeg brata Sašu (52) u njihovoj porodičnoj kući, a zatim ga presvukao, pa pozvao mrtvozornike i prijavio prirodnu smrt.

УДАРАО ЈЕ И УДАВИО РОЂЕНОГ БРАТА: Суђење за убиство у Нишу, тужилаштво тражи 12 година затвора

Žrtva Saša Grujić, Foto J. Ćosin/ privatna arhiva

Milan je optužen da je ubistvo počinio u stanju “bitno smanjene uračunljivosti”, budući da boluje od paranoidne shizofrenije. Ali je, po nalazu veštaka, u trenutku zločina bio u stabilnoj remisiji osnovne bolesti.

Tokom suđenja je utvrđeno da je Milan 5. i 6. maja prošle godine ubio brata Sašu u svojoj kući. Najpre ga je pesnicom udario u oko. Kada je ovaj pao, nastavio je da ga šutira u glavu, lice i butine. Potom je počeo da ga davi i Saša je preminuo od gušenja.

- Okrivljeni je zatim telo pokojnog podigao na krevet, presvukao ga, i garderobu koju je pokojni prethodno nosio bacio je u kantu za smeće u dvorištu porodične kuće. Zatim je pozvao mrtvozornike, a ne Zavod za hitnu medicinsku pomoć i prijavio prirodnu smrt svog brata – objasnila je viši javni tužilac Lidija Simović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima