VIKALI SU ”STEFANE, PROBUDI SE, OSVESTI SE”: Saslušanjem radnika nastavljeno suđenje za ubistvo mladića u noćnom klubu u Nišu

J. Ć.

18. 12. 2023. u 15:14

Saslušanjem svedoka Miloša i Marka Brankovića koji rade u kafiću u kojem je, kako se sumnja, 13. avgusta prošle godine Filip Petrović (31) ubio Stefana Stefanovića (26) i teško ranio njegovog druga Milana Cvetkovića, pred Višim sudom u Nišu nastavljeno je suđenje za ovaj zločin.

ВИКАЛИ СУ ”СТЕФАНЕ, ПРОБУДИ СЕ, ОСВЕСТИ СЕ”: Саслушањем радника настављено суђење за убиство младића у ноћном клубу у Нишу

Foto: J.Ć.

Prema navodima optužnice, pokojni Stefan i njegovi prijatelji Andrija Mitrović (20) i Milan Cvetković (40) napali su i tukli Filipa u toaletu noćnog kluba, zato što im je u prolazi prosuo piće, nakon čega je on izgubio kontrolu i u napadu panike na njih potegao nož kada su se ponovo vratili za šank. Od ubodne rane u predelu grudi Stefan je preminuo na licu mesta, dok je Milan zadobio ubodnu ranu u predelu jetre zbog koje je operisan i nakon čega se oporavio.

Miloš, koji je te večeri radio kao “čeker” i nadgledao i kontrolisao rad konobara, rekao je da iz viđenja poznaje i optuženog Filipa, kao i Milana i Andriju, a da sada pokojnog Stefana nije poznavao.

- Nisam ih poznavao lično, ali jesam iz viđenja, jer često dolaze u klub. Filipa pamtim kao kulturnog i finog momka, nekad se javi kad prođe, a nekad ne, ali nikada nije bio problematičan, niti bahat. Takođe mogu da kažem i za Milana i Andriju (koji redovno prate suđenje) da nikada ranije nisu pravili probleme u klubu koji drži moj otac – rekao je on.

Dodao je da kobni trenutak nije video.

- Bio sam za kasom gde radim i video sam komešanje, gužvu. U jednom trenutku ljudi su počeli da se povlače ka meni. Video sam da je neki momak mahao rukom ka didžeju i rekao mu je: ”ugasi muziku, vidiš šta se desilo”. Onda sam video mladića kako leži na zemlji dok su mu neki od gostiju cepali majicu, a iz tela mu je tekla krv. Devojka koja je tvrdila da je medicinski radnik pokušala je da pomogne momku koji je ležao, vikali su: ”Stefane, probudi se, osvesti se”! Hitna pomoć došla je posle dvadesetak minuta i to je to – rekao je Miloš. Njegov brat Marko izjavio je pred sudom da je te večeri bio ispred kafića i da je samo video kako Filipa izvode napolje.

Više javno tužilaštvo tereti Petrovića za teško ubistvo počinjeno pod dejstvom kokaina i alkohola, a u stanju znatno smanjene uračunljivosti, dok su Andrija i Milan optuženi za nasilničko ponašanje jer su neposredno pre kobnog događaja učestvovali u tuči u kojoj je Petrović prebijen.

Naredno ročište zakazano je za 5. februar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)