NA SUĐENJU ZA UBISTVO BLAŽA ĐUROVIĆA ČITANI RANIJE IZVEDENI DOKAZI: Na sledećem pretresu čuće se sudski veštak i pregledati video-zapisi

J.D.Lj.

19. 02. 2024. u 12:10

ČITANjEM nekih od ranije izvedenih dokaza danas je u Višem sudu u Beogradu nastavljeno suđenje Darku Veskoviću Priki i Nemanji Ivanovu, optuženima za ubistvo Blaža Đurovića 10. marta 2018. godine u beogradskom naselju Dušanovac.

НА СУЂЕЊУ ЗА УБИСТВО БЛАЖА ЂУРОВИЋА ЧИТАНИ РАНИЈЕ ИЗВЕДЕНИ ДОКАЗИ: На следећем претресу чуће се судски вештак и прегледати видео-записи

Foto: P. Mitić/MUP

Reč je o iskazima ranije ispitanih svedoka, s obzirom na to da je, zbog promene sudskog veća, ovo suđenje krenulo iznova. 

Na današnjem pretresu trebalo je da bude ispitan i sudski veštak Dušan Keckarević, profesor na Biološkom fakultetu u Beogradu. Međutim, on se nije pojavio iz opravdanih razloga, pa je sledeći pretres zakazan za 10, odnosno 15. april.

Na tom suđenju trebalo bi i da budu pregledani video-zapisi. 

Ivanov i Vesković negiraju umešanost u ubistvo Đurovića koje se dogodilo ispred kuće brata sada ubijenog, u Ulici vojvode Skopljanca.

Obojica optuženih nalaze se u pritvoru skoro šest godina.

Ivanov je uhapšen u Beogradu dve nedelje nakon ubistva, a Vesković u aprilu 2018. godine u Zagrebu, odakle je par meseci kasnije izručen Beogradu.

Obojica su optuženi da su iz automatske puške sa 29 projektila iz automobila ubili Đurovića, a nakon toga zapalili automobil. Na teret im je stavljeno krivično delo teško ubistvo na podmukao način u saizvršilaštvu, kao i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost