PREGOVARAJU DA PRIZNAJU KRIVICU: Odloženo pripremno ročište trojici osumnjičenih za otmicu mladića u Sremskoj Kamenici

Lj.P.

29. 04. 2024. u 14:47

U VIŠEM sudu u Novom Sadu, danas nije održano pripremno ročište za suđenje Novosađaninu Radomiru M. (21) koji je sa sugrađanima i vršnjacima Borivojem G. i Strahinjom Batom Đ. osumnjičen za otmicu N.T. (19) iz Sremske Kamenice.

ПРЕГОВАРАЈУ ДА ПРИЗНАЈУ КРИВИЦУ: Одложено припремно рочиште тројици осумњичених за отмицу младића у Сремској Каменици

FOTO: Društvene mreže

Do odlaganja je došlo jer su, kako saznajemo, u toku pregovori za sklapanje sporatzma o priznanju krivice. Naredno pripremno ročište zakazano je za 19. jun. Osim za otmicu, Borivoj G. se tereti i za napad na više policajaca, a njegov vršnjak Strahinja Bata Đ. i za falsifikovanje isprave.

Oni su, zajedno sa tada maloletnim S.M., protiv koga se vodio odvojen postupak, uhapšeni 5. februara 2023. godine oko podne u naselju Klisa, nedaleko od Gradske deponije, posle intenzivne potrage na području grada. Oni su, kako se sumnja, u noći između 4. i 5. februara, na ulici u Sremskoj Kamenici, kidnapovali tada osamnaestogodišnjeg mladića, a od njegove porodice su tražili otkup u iznosu od 200.000 evra, kako bi im sina vratili živog. Oteti mladić je, nekoliko sati kasnije pronađen u gepeku automobila, srećom, nepovređen.

MALOLETNIKU NEKOLIKO MERA

ČETVRTOM iz ove grupe, S.M. koji je u međuvremenu postao punoletan i protiv koga se vodio odvojen postupak, Viši sud za maloletnike je izrekao nekoliko mera.

Otac žrtve je u ispovesti za naš list tada rekao da je njihov sin otet oko sat po ponoći, posle povratka sa jednog rođendana. Neko ga je pozvao preko telefona, a kada je izašao, iznenada su mu, kako je ispričao, prišla četvorica maskiranih fantomkama na glavama, opkolili ga i poprskali biber-sprejom. Preko očiju su mu zamotali neku traku, strpali u gepek i odvezli.

Posle nekog vremena, otmičari su zvali oca i rekli da spremi 200.000 evra, ako želi da sina vidi živog. U jednom momentu su i otetog mladića naterali da pozove oca i da mu i on kaže da je kidnapovan i da traže novac. Roditelji otetog mladića su obavestili policiju, koja je nekoliko sati kasnije pronašla otmičare i njihovu žrtvu.

U cilju zaštite žrtve otmice, javni tužilac je oštećenom N.T. odredio status posebno osetljivog svedoka.

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)