MILJANA KECMANOVIĆ ISPRIČALA ZAŠTO NEĆE DA ODGOVARA NA PITANJA PUNOMOĆNIKA: Nisu je pustili da izjavi saučešće

S. J. Matić

17. 05. 2024. u 12:21

U krivičnom postupku u kojem je optužena za nedozvoljeno držanje oružja i municije, jer je njen DNK trag nađen na čauri ostaloj u učionici nakon što je, kako je utvrđeno istragom, njen sin Kosta pucao u nastavnicu i decu iz razreda, Miljana Kecmanović je na suđenju u Višem sudu u Beogradu kazala da je pokušala da posle tragedije u "Ribnikaru" razgovara sa roditeljima ubijene dece i izjavi im saučešće.

МИЉАНА КЕЦМАНОВИЋ ИСПРИЧАЛА ЗАШТО НЕЋЕ ДА ОДГОВАРА НА ПИТАЊА ПУНОМОЋНИКА: Нису је пустили да изјави саучешће

Foto: Z. Jovanović

Kako smo saznali, ona je ispričala da je posle zločina koji je počinio njen sin pozvala telefonom neke od roditelja ubijene dece, ali je sa druge strane naišla na negativnu reakciju. Nakon toga je odlučila da ih više ne zove pojedinačno i zamolila je neke od njihovih punomoćnika da organizuju da se svi sretnu, da se vide, da razgovaraju, ali su joj rekli da nije trenutak.

- Ispričala je da je više puta pokušala da dođe do njih, nekoliko puta je ponovo pitala punomoćnike da joj pomognu da se vidi sa roditeljima, ali je svaki put od njih dobijala isti odgovor da sačeka, da još nije trenutak - kaže izvor "Novosti". - Kazala je da je videla da tako neće moći da ih sretne i izjavi im saučešće, pa je preko svojih advokata pitala tužilaštvo da ih poveže i omogući da se sretnu, ali je i tada dobila odgovor da nije dobar trenutak za to.

Kostina majka je ispričala u sudnici da joj je sada žao što se to sve tako odigralo i što se razdor između njih i porodica ubijene dece i školskog čuvara još više produbio, pa su razdvojeni na dve strane, iako za sva vremena nose istu i zajedničku bol i tugu, zbog tragedije koja se desila.

- Zbog toga neće da odgovara na pitanja punomoćnika. Dok je to pričala, roditelji su ćutali i slušali. U jednom trenutku je ustao Anđelko Aćimović, otac Angeline, koja je preminula na prekjučerašnji dan u bolnici nakon što ju je Kosta upucao, i kazao da neće više da sluša te literarne stvari i napustio suđenje - kaže naš sagovornik.

Prema našim saznanjima, Miljana Kecmanović je iznoseći odbranu rekla da nikada nije dirala metke koje su imali u stanu. Ona je kazala i da će se o svom DNK tragu na čauri više izjasniti kada u sudu bude izneto veštačenje. Ona je, inače, profesor na Biološkom fakultetu i radila je DNK veštačenja za sudske postupke.

Njen suprug Vladimir Kecmanović je imao dozvolu za držanje pištolja i metaka, koje je Kosta uzeo dva dana pre nego što je počinio zločin, a da niko od njih to nije primetio.

Miljana Kecmanović je na suđenju odgovarala na pitanja tužioca, svog branioca i oštećenih roditelja. Međutim, kao i na pretresima kada je njen suprug Vladimir Kecmanović iznosio odbranu, mnoga pitanja roditelja su odbijena, jer nemaju veze sa predmetom optuženja. Tako su, na primer, odbijena pitanja da li je posećivala psihijatra ili da li je Kosta pio "pinokoladu".

Roditelji ubijene dece smatraju da izjave saučešća Kecmanovića nisu iskrene i da njima pokušavaju da izazovu sažaljenje suda i javnosti i sebe takođe predstave kao žrtve.

Suđenje je u sredu prekinuto zbog isteka predviđenog vremena i biće nastavljeno 21. maja kada će optužena nastaviti da odgovara na pitanja roditelja i branilaca optuženih iz streljane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POKLON VIKTORA ORBANA BRATU VUČIĆU: U Srbiju stigla moćna borbena vozila! (FOTO)