ODREĐEN PRITVOR OSUMNJIČENOM: Pretio svedoku u sudu

Tanjug

18. 06. 2023. u 19:00

NA predlog Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, sud je odredio do 30 dana pritvora B.P. osumnjičenom da je u Palati pravde pretio svedoku u jednom sudskom postupku, saopšteno je danas iz tog tužilaštva.

ОДРЕЂЕН ПРИТВОР ОСУМЊИЧЕНОМ: Претио сведоку у суду

Nikola Fifić

Osumnjičeni je na saslušanju u tužilaštvu negirao izvršenje krivičnog dela "sprečavanje i ometanje dokazivanja", nakon čega je tužilaštvo predložilo određivanje pritvora, navedeno je u saopštenju.

Pritvor je predložen zbog sumnje da će boravkom na slobodi uticati na svedoka ostećenog koji tek treba da bude ispitan, i zbog sumnje da bi mogao da izvrši novo krivično delo imajući u vidu, kako se navodi u saopštenju, "raniju osuđivanost osumnjičenog".

Osumnjičeni je 16. juna sa još dva za sada nepoznata počinioca ispred zgrade Palate pravde prišao oštećenom Đ.M. koji je išao ka ulazu zgrade i obratio mu se.

Sva trojica su nakon toga ušla u zgradu prateci Đ.M. do sudnice u kojoj je trebalo da da iskaz u postupku koji se vodi protiv U.P. gde su ga okružili i uputili mu pretnje usmerene na sadržinu njegovog iskaza u postupku.

Svedok Đ.M. je o pretnjama odmah po ulasku u sudnicu obavestio postupajuću sudiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UGROZILI NOVAKU ŽIVOT?! Skandal u Rimu, ovo je Đoković doživeo posle udarca flašom u glavu!