ZLOČIN BEZ ODGOVORA: Motiv ovog ubistva u Varvarinu nikada nije do kraja otkriven (FOTO)

S.BABOVIĆ

26. 07. 2023. u 12:22

NIKADA do kraja nije otkriven motiv užasnog ubistva Andree Kovačević (47), koje se sredinom jula 2021. godine dogodilo u porodičnoj kući Aranđela Dačića (82) u Varvarinu.

ЗЛОЧИН БЕЗ ОДГОВОРА: Мотив овог убиства у Варварину никада није до краја откривен (ФОТО)

Foto:S.Babović

Andrea je kao kućepaziteljka povremeno brinula o Aranđelu, koji je živeo sam.

Kobnog jutra, Dačić je na nju nasrnuo nožem i zaklao je u kuhinji. Njeno telo pronašla je ćerka nesrećne žene A. J. Nešto kasnije, pronađeno je i beživotno telo ubice. Obesio se o gredu, u šupi.

- Devojčica je otvorila vrata i ugledala užas, svoju mrtvu majku – posvedočila je za „Novosti“ Kaja Jovanović, prva komšinica. - Izletela je iz kuće i počela da viče. Viknula sam joj da preskoči ogradu i dođe kod mene, kad ona „majka mi je mrtva“!

Sve do dolaska policije, nije se znalo šta je sa Aranđelom.

- Toliko mi je žao te ženice, bila je dobra, pa četvoro dece je imala! - ispričala nam je slomljena Snežana Milenković, Aranđelova ćerka, koja je pre Andree brinula o ocu.

- Mnogo je pio, mešao je alkohol sa lekovima. Bude na lečenju, puste ga, dođe ovde, uzme bicikl, ode u grad, pa opet uzme piće. Brinula sam o njemu, pitala lekare, dok je majka Jagoda bila živa, da li može da joj naudi. I lekari su mi rekli da bi bio fin da ne meša lekove i alkohol.

Ubijena meštanka Maskara kod Aranđela je čistila kuću, kuvala, brinula o plasteniku. Meštani Varvarina posvedočili su za „Novosti“ da je Aranđel ranije imao suicidne namere. Da će nauditi nekom drugom, međutim, nisu mogli da veruju.

- Zatekli smo ga pre nekoliko godina kako visi u toj istoj šupi, gde su ga sada našli i nekako smo uspeli da ga skinemo sa grede - prisetio se komšija Bojan Jovanović. 

Tada je završio na psihijatriji. Andrea Kovačević bila je poreklom iz Nemačke, a pre nego što se preselila u Maskare, živela je u Vojvodini i u Obrežu. Više svedoka ispričalo je da je Andrea samo par dana pre nego što je stradala dolazila kod Aranđela i obavljala uobičajen posao. Nikada se nije požalila da je prema njoj bio agresivan.

NOŽ

NOŽEM je u Varvarinu ubijena još jedna žena. Milicu Pavlović (60) ubio je suprug Nebojša(60) na porodičnoj slavi novembra 2015. godine naočigled užasnute rodbine i prijatelja. Pre nego što je zaklao suprugu, Nebojša je popakovao stvari za zatvor, a posle ubistva rekao da je „uradio dobar posao“. Oliverina deca pronašla su potresan dnevnik svoje majke. Na stranicama je svedočila o nasilju u braku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)