TELA ŽRTAVA ISEKAO U KADI TESTEROM ZA GVOŽĐE: Strašan zločin pre 16 godine u Novim Banovcima

S. Kostić

29. 08. 2023. u 20:58

NAVRŠILO se punih 16 godina od surovog zločina u Novim Banovcima, kada je monstruozni ubica Danijel Jakupek (45), u svojoj kući, ubio Luku Opačića (5) i njegovog ujaka Vasilija Trbovića (26).

ТЕЛА ЖРТАВА ИСЕКАО У КАДИ ТЕСТЕРОМ ЗА ГВОЖЂЕ: Страшан злочин пре 16 године у Новим Бановцима

Foto O. Radošević

Tela svojih žrtava on je isekao u kadi testerom za gvožđe, a zatim delove stavio u najlon kese i plastično bure, koje je bacio u Dunav i u septičku jamu. Jakupek se i dalje nalazi na lečenju u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu, a Viši sud u Sremskoj Mitrovici na svakih devet meseci potražuje izveštaj o njegovom zdravstvenom stanju, a u poslednjem je ponovo navedeno da su i dalje potrebne mere njegovog psihijatrijskog lečenja. U izveštaju se čak navodi da ga niko od rođaka ne posećuje, niti se interesuje za njegovo zdravlje.

- Mi redovno od Specijalne zatvorske bolnice dobijamo izveštaj o zdravstvenom stanju i merama lečenja, koje se preduzimaju prema Jakupeku. On i dalje ostaje u zatvorskoj bolnici, jer specijalisti, koji brinu o njemu, navode da je potrebno i dalje nastaviti opservacije i lečenje u bolnici zatvorenog tipa - kaže sudija Marica Jolić, portparol Višeg suda u Sremskoj Mitrovici.

U poslednjem dopisu iz Specijalne zatvorske bolnice, navodi se da je reč o osobi prosečne inteligencije, koja boluje od hronične duševne bolesti - šizofrenije simpleks. Prima određenu terapiju i povoljno reaguje na terapijske mere, ali iako je došlo do poboljšanja u kliničkoj slici, potrebno i dalje nastaviti psihijatrijske opservacije i lečenje, što znači da nije prestala potreba za njegovim daljim lečenjem i čuvanjem.

Foto privatna arhiva

Dosije Jakupeka je jedan od najmračnijih u arhivi Višeg suda u Sremskoj Mitrovici, jer je tada posle zločina priznao da je, 27. avgusta 2007. godine, pozvao svog prijatelja Trbovića da uveče dođe u njegovu kuću da gledaju film, dok mu je majka bila kod brata u Nemačkoj. Tada je namamio Vasilija u kupatilo, zaklao ga, kao i petogodišnjeg dečaka, koji je te večeri došao sa Vasilijem kod Danijela. Posle je, kako je objašnjavao, sekao njihova tela i uživao u tome, pa je na kraju delove tela bacio u Dunav, koji protiče neposredno pored njegovog dvorišta. Istraga nije utvrdila kakav je motiv imao Jakupek da počini ovako monstruozan zločin, jedan od najtežih na ovim prostorima.

Kada su Vasilijevi roditelji Vesna i Dragan Trbović prijavili nestanak sina i unuka, u potragu za njima pridružio im se i Jakupek, kako bi im pomogao da ih pronađu.

ŽRTVE Luka Opačić i Vasilije Trbović, Foto printskrin

Hladnokrvno, nijednim gestom nije pokazao da je odgovoran ili kriv. Nakon četiri dana potrage za njima pecaroš je u travi kraj reke zatekao obezglavljeni trup dečaka, bez nogu i jedne ruke, a sutradan u Dunavu pronađen je i Vasilijev leš, bez glave i jedne ruke.

Mesecima kasnije u različitim delovima mesta isplivavali su delovi tela dečaka i Vasilija, koji su šest puta sahranjivani.

Kuća prodata

KAKO kažu meštani Novih Banovaca, Marica Jakupek majka monstruma, preminula je pre nekoliko godina. Ona je bila jedina osoba koja je posećivala sina u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu. Nakon njene smrti, kuća u kojoj je Jakupek počinio zločin je prodata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove