"SAMO JE REKLA - MAJKA MI JE MRTVA" Ubistvo Andree Kovačević u Varvarinu nije do kraja razjašnjeno - Motiv i dalje tajna (FOTO)

S.BABOVIĆ

05. 09. 2023. u 14:35

NIKAD do kraja nije otkriven motiv užasnog ubistva Andree Kovačević (47), koje se u leto 2021. godine dogodilo u porodičnoj kući Aranđela Dačića (82) u Varvarinu.

САМО ЈЕ РЕКЛА - МАЈКА МИ ЈЕ МРТВА Убиство Андрее Ковачевић у Варварину није до краја разјашњено - Мотив и даље тајна (ФОТО)

Foto: Fejsbuk

Andrea je kao kućepaziteljka povremeno brinula o Aranđelu, koji je živeo sam. Kobnog jutra, Dačić je na nju nasrnuo nožem i zaklao je u kuhinji. Lokva neosušene krvi u sobi Dačićevog domaćinstva, gde se dogodilo surovo ubistvo, svedoči koliko ju je ubica jako zasekao sečivom. Nešto kasnije, pronađeno je i beživotno telo ubice, koji se obesio o gredu, u šupi.

Foto: Fejsbuk

Andrea Kovačević

Telo je pronašla ćerka nesrećne žene, A. J. Lekari su mogli samo da konstatuju smrt. Da više nije živa znala je i uplakana devojčica.

- Otvorila je vrata i ugledala užas, svoju mrtvu majku - posvedočila je, za "Novosti", Kaja Jovanović, prva komšinica. - Izletela je iz kuće i počela da viče. Rekla sam joj da preskoči ogradu i dođe kod mene. Samo je rekla "majka mi je mrtva"!

Sve do dolaska policije nije se znalo šta je sa Aranđelom.

Foto: Fejsbuk

Aranđel Dačić

- Toliko mi je žao te žene, bila je dobra, pa četvoro dece je imala! - ispričala nam je slomljena Snežana Milenković, Aranđelova ćerka, koja je pre Andree brinula o ocu. - Mnogo je pio, mešao je alkohol sa lekovima. Bude na lečenju, puste ga, dođe ovde, uzme bicikl, ode u grad, pa opet uzme piće. Brinula sam o njemu, pitala lekare, dok je majka Jagoda bila živa, da li može da joj naudi. I lekari su mi rekli da bi bio fin da ne meša lekove i alkohol.

Ubijena meštanka Maskara kod Aranđela je čistila kuću, kuvala, brinula o plasteniku. Od svog sela do Varvarina dolazila je na motoru. Komšije kažu da je Andrea bila niska, ali ne i slabašna. Pretpostavljaju da ju je ubica iznenadio i napao s leđa.

Foto: Fejsbuk

Kuća užasa

Meštani Varvarina posvedočili su za "Novosti" da je Aranđel ranije imao suicidne namere. Da će nauditi nekom drugom, međutim, nisu mogli da veruju.

- Zatekli smo ga pre nekoliko godina kako visi u toj istoj šupi, gde su ga sada našli i nekako smo uspeli da ga skinemo sa grede - prisetio se komšija Bojan Jovanović.

Tada je završio na psihijatriji.

Usmrtio ženu na slavi

NOŽEM je u Varvarinu ubijena još jedna žena. Milicu Pavlović (60) usmrtio je njen suprug Nebojša (60) na porodičnoj slavi novembra 2015. godine, naočigled užasnute rodbine i prijatelja. Pre nego što je zaklao suprugu, Nebojša je uredno spakovao stvari za zatvor, a posle ubistva rekao da je "uradio dobar posao". Deca su pronašla potresan dnevnik svoje majke. Na stranicama je svedočila o nasilju u braku. 

Andrea Kovačević bila je poreklom iz Nemačke, a pre nego što se preselila u Maskare, živela je u Vojvodini i u Obrežu. Više svedoka ispričalo je da je samo par dana pre nego što je stradala dolazila kod Aranđela i obavljala uobičajen posao. Nikada se nije požalila da je prema njoj bio agresivan. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave