OD VLASNIKA FIRME "DANZO" UZIMALI NOVAC PA GA UBILI? Otac Lazara Vukićevića izneo detalje o ubistvu Zorana Miljkovića

Z. Uskoković

05. 09. 2023. u 19:08

BIZNISMEN Zoran Miljković (42), vlasnik beogradske građevinske firme "Danzo", za čiju smrt je Milorad Vukićević, otac monstruozno ubijenog Lazara Vukićevića, optužio osumnjičenog za smrt njegovog sina - Marka Miljkovića, nestao je pre više od 12 godina. Njegov nestanak prijavila je supruga, 8. marta 2011. godine, a tada se sumnjalo da je njegova sudbina vezana za Darka Šarića, sa kojim je bio u poslovnim vezama.

ОД ВЛАСНИКА ФИРМЕ  ДАНЗО УЗИМАЛИ  НОВАЦ ПА ГА УБИЛИ? Отац Лазара Вукићевића изнео детаље о убиству Зорана Миљковића

Foto: Novosti

Tri godine ranije, 2008, vlasnik firme "Danzo" vezivao se, navodno, za pranje Šarićevih para, koje su, kako se sumnja, zarađene prodajom kokaina, a reč je o oko dva miliona evra. Kako se tada pisalo, pomenuti milioni su iz Amerike, tačnije iz of-šor države Delaver - stigli u Bobar banku. Sporan novac u Bijeljinu je stigao iz Amerike, i to preko jedne nemačke banke.

- Iz filijale bijeljinske banke pare su prebačene u beogradsku Kompaniju "Danzo", čiji je vlasnik Zoran Miljković - objašnjava izvor "Novosti" blizak istrazi. - Ta firma se bavila izgradnjom zgrada u centru Beograda. Posle toga, pod misterioznim okolnostima, nestao je vlasnik.

Prema prijavi porodice, Miljković je tog dana otišao sa dokumentima i mobilnim telefonom na poslovni sastanak i više se nije vratio. Njegov automobil "mazda", s volanom sa desne strane, nađen je nekoliko nedelja kasnije kod autobuske stanice "Lasta" u Beogradu. Od tada kao da je u zemlju propao.

Njega više niko nije ni spominjao, sve do prošle nedelje, kada je njegovo ime izgovorio svedok-oštećeni Milorad Vukićević, na suđenju kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koja se tereti za najmonstruoznija krivična dela.

- Sa kumom Mirkom Kojićem Kojom ubio si svog rođaka Zorana Miljkovića i uzeo mu firmu, automobile... - izgovorio je Vukićević. - To mi je lično Koja pričao. Mislim da si zato ubio i Koju, da te ne bi odao. Posle si vozio njegov "bentli".

O sudbini nestalog Miljkovića sada su intenzivnije počeli da se bave i pripadnici MUP. Prema rečima upućenih u ovaj slučaj, sumnja se da je Marko Miljković sa kumom Kojićem mesecima reketirao rođaka, a onda ga namamio na jedan plac i ubio. To je, inače, bio modus kako je rađeno i sa ostalim žrtvama ove kriminalne grupe.

- Na identičan način, postoje određena saznanja, ubijen je i suvlasnik "Pink taksija" Miroslav Ranković - navodi naš sagovornik blizak istrazi. - Postoje indicije da je i on ubijen i zakopan na placu, koji je obezbedio, po sopstvenom prizanju, sada okrivljeni saradnik Srđan Lalić. O tome je, pored ostalog, i pričao u sudnici. I tom ubistvu je prisustvao Kojić, kum Marka Miljkovića.

Sudbina nestalog i, najverovatnije, ubijenog Zorana Miljkovića, tek je počela da se rasvetljava. Kojić, koji je o tome imao najviše saznanja, i sam je mučki ubijen i ne zna se gde mu je grob, kao i većini žrtava ove kriminalne grupe. U toku je utvrđivanje šta se dogodilo sa njegovom imovinom, odnosno ko je preuzeo građevinu, ali i određenu imovinu.

- Kojić je i sam bio građevinski investitor i zidao je zgrade - navodi naš sagovornik. - Te poslove su kasnije, kako se sumnja, od njega preuzeli Miljković i Belivuk.

Otac ubijenog Lazara Vukićevića hrabro je u sudnici Specijalnog suda najavio raskrinkavanje tokova novca ove mafijaške ekipe, ali i gde su, prema njegovim saznanjima, sakriveni krvavi milioni evra, oteti od žrtava.

Otete vile na Dedinju

TOKOM svedočenja u Specijalnom sudu Milorad Vukićević je napomenuo i da će tek dostaviti svoja saznanja o otetim kućama na Dedinju:

- Najmanje tri vile su uzeli pripadnici ove kriminalne grupe, odnosno Marko Miljković i Veljko Belivuk.

Naveo je i da je Marka Miljkovića prvi put video 2007. i da ga je upoznao preko njegovog kuma Mirka Kojića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)