MINISTARKA ĐEDOVIĆ HANDANOVIĆ NA MESTU NESREĆE: Tragedija u rudniku kod Zaječara (FOTO)

Novosti online

03. 11. 2023. u 13:03 >> 16:39

MINISTARKA energetike i rudarstva Dubravka Đedović Handanović stigla je na mesto gde se desila tragedije u rudniku kod Zaječara.

МИНИСТАРКА ЂЕДОВИЋ ХАНДАНОВИЋ НА МЕСТУ НЕСРЕЋЕ: Трагедија у руднику код Зајечара (ФОТО)

Foto: Novosti

- Danas se dogodila tragedija u rudniku Lubnica, na separaciji u kojem su izgubljena dva života. Želim da izrazim najdublje saučešće porodicama preminulih radnika. Naša misao i molitve su s njihovim najbližima u ovim teškim trenucima - rekla je ministarka i dodala:

- Uviđaj inspektora za rudarstvo je trenutno u toku kako bi se razjasnili okolnosti ovog nesrećnog događaja. Ova nesreća je duboko potresla nas kao državu i resorno ministarstvo, i posvetićemo se inspekciji, i donošenju neophodnih mera kako bismo obezbedili sigurno okruženje za sve radnike u svim rudnicima. Ponavljam svoje najiskrenije saučešće porodicama preminulih radnika, i obećavam da ćemo preduzeti sve što je u našoj moći kako bismo osigurali siguran i odgovoran rudarski sektor. Posao rudara je među najrizičnijim na svetu i mene je ova nesrećna i lično duboko potresla, jer sam sama dete rudara i sećam se svog oca koji je svaki dan kada je išao na posao govorio da je rudarski posao takav da svaki dan odlaziš na njega i ne znaš da li ćeš se vratiti.

Podsetimo, u rudniku Lubnica, u okviru JP PEU Resavica, dva radnika su nastradala na separaciji prilikom čišćenja bunkera sa sitnim ugljem.

Separacija je objekat na površini, iznad rudnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

PREVAZIŠLI SU SVE(T): Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima - rešila da kazni samu sebe