ZA STEFANOVU DUŠU BELI BALONI ODLETELI KA NEBU: Na groblju u Boleču sahranjen MMA borac (23) ubijen na Dorćolu, policija traži ubice (FOTO)

Z. Uskoković

27. 02. 2024. u 20:48

POLICIJA i dalje traga za Vasilijem Gačevićem (23) i njegovim vršnjakom Markom Daničićem, osumnjičenima da su u noći između subote i nedelje, brutalno ubili srpskog reprezentativca i MMA borca Stefana Savića (23), u Dunavskoj ulici u Beogradu. On je danas sahranjen u Boleču, gde ga je, do večne kuće, ispratilo oko hiljadu ljudi.

ЗА СТЕФАНОВУ ДУШУ БЕЛИ БАЛОНИ ОДЛЕТЕЛИ КА НЕБУ: На гробљу у Болечу сахрањен ММА борац (23) убијен на Дорћолу, полиција тражи убице (ФОТО)

Sa ispraćaja mladog sportiste u Boleču, Foto ATA images

Pored majke, oca, sestre i najuže rodbine, od Stefana su se poslednji put oprostili i drugovi, prijatelji, članovi reprezentacije i mnogobrojni sportisti... Savić je važio za vrhunskog MMA borca i bio je veliki talenat. Nedavno je na svetskom prvenstvu osvojio bronzanu medalju za Srbiju.

- Koliko je Stefan imao dobru dušu, pokazuje i ovoliki broj ljudi na sahrani, koju Boleč nije video - rekao je sveštenik posle opela i dodao da je Savić stradao kao i mnogi vitezovi koji su bili njegovih godina.

Foto ATA images

Dok je kovčeg sa posmrtnim ostacima ubijenog mladića spuštan u raku, prijatelji su pustili bele balone u vazduh, dok su se grobljem vijorile zastave Srbije.

Inače, policija od preksinoć moli građane za pomoć u lociranju dvojice osumnjičenih, njihovom kretanju i boravištu, kako bi ih što pre uhapsili i priveli pravdi. Za njima je raspisana i potraga.

Zločin, koji su zabeležile i kamere video-nadzora, zaprepastio je javnost zbog surovosti i bezosećajnosti, koju su pokazali akteri ovog obračuna, koji se dogodio sat iza ponoći. U ovom napadu, teško je ranjen i jedan mladić, slučajni prolaznik, koji je želeo da pomogne Saviću dok je ležao na zemlji.

Foto ATA images

- Prema nezvaničnim informacijama, do kontakta između Savića i dvojice osumnjičenih došlo je u poznatom dorćolskom lokalu - navodi naš sagovornik blizak istrazi.

- U jednom trenutku su se pokoškali, a kada je jedan od njih izvadio nož, Savić je krenuo da beži niz Dobračinu ulicu. Ponovo su se sukobili u Dunavskoj ulici, gde je jedan od njih zario sečivo Saviću ispod pazuha i direktno ga pogodio u srce.

Žrtva je ostala da leži u lokvi krvi, a kada je slučajni prolaznik video šta se dešava i pritrčao da pomogne Saviću i sam je napadnut i izboden. Onako ranjen seo je u svoj auto i odvezao se do Terazija, gde je zaustavio vozilo i onesvestio se. Pronašla ga je policija, koja je odmah obavestila Hitnu pomoć, pa je prebačen u Urgentni centar gde je operisan.

Marko Daničić/Vasilije Gačević, Foto MUP

Ima teške telesne povrede, ali je van životne opasnosti.

Za dvojicu osumnjičenih mediji navode i da su se bavili fudbalom, mada se sada mnogi klubovi "peru" od njih, uz napomenu da su ih napustili pre nekoliko godina.

Sukob počeo pre dve godine

O MOTIVIMA krvavog sukoba i dalje se nagađa, mada je sve više podataka o tome da su se Savić i osumnjičeni poznavali, isto su godište, iz istog kraja Beograda, oni iz Malog Mokrog Luga, a on iz Boleča i da je reč o neraščišćenim računima iz prošlosti. Nešto više o tome juče je govorio i deda žrtve Radoš Savić, koji je za medije ispričao da je sve počelo pre dve godine, kada je napadnut Stefanov drug, po kome su, kako je naveo, urinirali i zatim ga bacili u Dunav.

- Stefan je potrčao da ga izvuče iz vode, a oni mu nisu dali - ispričao je deda, pre sahrane jedinog unuka.

- Potukli su se i moj Stefan je jednom od njih povredio vilicu. On nikada ni pre, a ni posle toga, nije imao sukobe. Planirao je da uskoro ode u Italiju, gde imamo porodični biznis. Eto, nije dočekao.

Poruka sestre

POTRESNIM rečima, drhtavim glasom, Stefanova sestra Milica kroz suze je ispričala koliko joj već sada nedostaje brat:

- Faliće mi tvoj poziv, kad me pozoveš da pitaš treba li mi nešto, falićeš mi da me zasmejavaš - poručila je sestra, koju je smrt brata zatekla u Italiji, gde je išla da proslavi rođendan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu