NIJE BILO PRIJAVE NASILJA U PORODICI: Zaštitnik građana pokrenuo postupak zbog ubistva žena u Novom Sadu

Lj.P.

13. 03. 2024. u 10:40

ZAŠTITNIK građana je zbog ubistva Gordane T. (53) iz Novog Sada, na sopstvenu inicijativu, na osnovu medijskih informacija, pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova i Ministarstva unutrašnjih poslova.

НИЈЕ БИЛО ПРИЈАВЕ НАСИЉА У ПОРОДИЦИ: Заштитник грађана покренуо поступак због убиства жена у Новом Саду

FOTO:Lj.P.

Od Pokrajinskog sekreterijata Zaštitnik građana traži da u roku od 15 dana obavi nadzor nad stručnim radom Centra za socijalni rad Grada Novog Sada, u ovom slučaju posebno u vezi sa eventualnim prijavama za partnersko nasilje i merama koje su preduzete u cilju zaštite žrtve.

Zaštitnik građana od Ministarstva unutrašnjih poslova traži da mu u istom roku dostavi detaljan izveštaj o postupanju nadležne policijske uprave u konkretnom slučaju, sa posebnim osvrtom na aktivnosti koje su sprovedene od strane policijskih službenika u ovom slučaju i ostvarenoj saradnji sa Centrom za socijalni rad, tužilaštvom i drugim organima po eventualnim ranijim prijavama partnerskog nasilja, kao i da li je takvo postupanje policije bilo u skladu sa obavezama propisanim Zakonom o sprečavanju nasilja u porodici.

Pedesetrogodišnja Novosađanka je, podsećamo, pronađena bez znakova života u svojoj kući u ponedeljak u popodnevnim satima, a za njenu smrt je osumnjičen suprug Nikola T. (55), koji je nakon toga pokušao samoubistvo skokom sa Temerinskog mosta u kanal DTD. Žena je ubijena udarcima po glavi električnom bušilicom.

Delo je kvalifikovano kao teško ubistvo jer postoji sumnja da je počinjeno na svirep i podmukao način, za koje je zaprećena i kazna doživotnog zatvora.

Kako saznajemo, u ovoj porodici nikada nije bilo prijava za nasilje. Komšije koje poznaju bračni par rekli su da se nikada nisu čule svađe iz njihove kuće, niti se po njihovom odnosu i ponašanju to moglo naslutiti.

BONUS VIDEO - JEZIVO! Obistinile se pretnje Jova Bakića: Đilasovci počeli da jure ljude po ulicama

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)