"NOVOSTI" SAZNAJU: Tužiteljki Božović oduzeto vođenje istrage u slučaju ubistva MMA reprezentativca Stefana Savića

Novosti online

14. 03. 2024. u 12:42

RUKOVODSTVO Višeg javnog tužilaštva u Beogradu je donelo odluku da se zbog narušenog poverenja javnosti od tužiteljke Milene Božović oduzme vođenje istrage protiv V. G. i M. D., osumnjičenih za krivično delo teško ubistvo, odnosno brutalno ubistvo MMA reprezentativca Republike Srbije S. S. i teško ranjavanje S. M.

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужитељки Божовић одузето вођење истраге у случају убиства ММА репрезентативца Стефана Савића

Foto: Društvene mreže

Odluka je, kako saznajemo, doneta iz razloga gostovanja tužiteljke Božović 13. marta 2024. godine u jednoj emisiji tajkunske televizije, u kojoj je između ostalog u najavi emisije predočeno kako se ovaj predmet navodno zloupotrebljava za obračun sa “nepodobnom tužiteljkom”, a ova teza je potencirana i tokom emisije.

Takođe, i zbog navoda u jednom dnevnom listu od 26. februara 2024. godine o tome da javni tužilac Milena Božović nije izašla na uviđaj gore pomenutog brutalnog ubistva, kao i zbog propusta prilikom predlaganja pritvora za osumnjičene koji su u bekstvu.

Naime, tužiteljka je najpre predložila sudu da osumnjičenima odredi pritvor samo iz razloga opasnosti od bekstva i ponavljanja krivičnog dela, što je ispravljeno intervencijom rukovodstva VJT u Beogradu jer egzistiraju sva četiri zakonska osnova za pritvor.

Nakon intervencije rukovodstva, pritvor je predložen i zbog opasnosti da će osumnjičeni uticati na svedoke i zbog uznemirenja javnosti, te visine zaprećene kazne za ovo krivično delo.

BONUS VIDEO: DR Novosti: Kada treba početi sa anti-age rutinom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)