OVO JE BIO PRVI ZNAK POLICIJI DA JE DANKA UBIJENA: Prešli 150 metara za pet i po minuta, na deponiji se zadržali minut i 41 sekundu

Novosti online

04. 04. 2024. u 15:14

MINISTAR unutrašnjih poslova Bratislav Gašić drži konferenciju za novinare o ubistvu male Danke Ilić.

ОВО ЈЕ БИО ПРВИ ЗНАК ПОЛИЦИЈИ ДА ЈЕ ДАНКА УБИЈЕНА: Прешли 150 метара за пет и по минута, на депонији се задржали минут и 41 секунду

Foto: Igor Mitrović/Privatna arhiva

- Obojica su priznali zločin i detaljno opisali kako su zločin izvršili - rekao je Gašić.

- Prema svim informacijama, izneću vam retrospektivu celog događaja.

- Majka je došla u 13.10, deca su bila u dvorištu igrala se. Mužu je u 13.22 poslala slike. Sin joj je tražio vodu, a za par minuta je shvatila da Danke nema. U 13.51 je zvala muža, a policija je stigla u 13 i 59 - rekao je ministar Gašić.

- Mi smo od izlaska iz stana majke Ivane Ilić pratili kretanje od Bora, upoređujući sva moguća lica koja su trasu u tom vremenskom razdoblju prolazili. 

- Od 13.45 do 13.52 Danka se kretala asfaltom. Majka je oko 13.50 videla beli auto i muško lice pored vozila fijat panda, u kom su bili osumnjičeni. Oni su rekli da su bili na radnom zadatku u Banjskom polju, da provere šahtu. Njihovo kretanje je zabeleženo na kameri. Kasnije je zabeleženo da se vozilo zaustavilo kod kapije oko 13 i 50. Vozilo u kom su bili S. J. i D. D. je bilo ispred kapije oko 2 i po minuta, stali su zbog potrebe za toaletom. Potom su krenuli, i devojčicu udarili nekih 30-40 metara od mesta zaustavljanja. Autom je upravljao D. D., a S. J. je telo devojčice prebacio na zadnje sedište preko alata. Dogovorili su se da telo devojčice bace. U 13.57 ih je zaustavio otac devojčice i pitao da li su videli devojčicu, na šta su odgovorili negativno - rekao je ministar.

Potom su se odvezli do deponije i telo devojčice bacili na deponiju.

- O monstruoznosti svedoči i to da je na poziv direktora D. D. otišao da traži devojčicu u Banjskom polju, svestan da ju je usmrtio.

Potom su se odvezli do deponije i telo devojčice bacili.

- Tog dana na teritoriju Banjskog polja ušlo je 17 vozila, a samo su dva izašla van Banjskog polja, do dolaska policije i zaprečavanja puteva. To je bitno zato što je bilo simptomatično da 150 metara od mesta gde su se zaustavili u dvorištu porodice Ilić, tih 150 metara prelazili su pet i po minuta. Kao i što znamo da su na deponiji bili minut i 41 sekundu - kazao je Gašić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)