NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

ZBOG SUDARA KOMPOZICIJA PUTNIČKOG I TERETNOG VOZA U PETKAU U VRAČARSKOM TUNELU: Tužilaštvo traži izveštaj policije

Š.M.

20. 05. 2024. u 13:58

NAKON nezgode u Vračarskom tunelu, kada su se u petak oko 18.30 sati sudarili teretni i putnički voz, dežurni javni tužilac Prvog osnovnog javnog tužilaštva naložio je dostavljanje izveštaja Uprave kriminalističke policije. Pet učesnika nesreće zadobilo je telesne povrede, dvoje je prošlo sa težim i troje sa lakšim ozledama, među kojima su mašinovođa i kondukterka.

ЗБОГ СУДАРА КОМПОЗИЦИЈА ПУТНИЧКОГ И ТЕРЕТНОГ ВОЗА У ПЕТКАУ У ВРАЧАРСКОМ ТУНЕЛУ: Тужилаштво тражи извештај полиције

Foto: Beoinfo

Na mestu incidenta odmah je obavljen razgovor sa mašinovođom "Srbija voza", kao i sa mašinovođom "Kargo voza" koji su učestvovali u nezgodi. Naloženo je da se obavi razgovor sa otpravnikom stajališta "Pančevački most" i otpravnikom stajališta "Vukov spomenik".

- Nakon dostavljanja izveštaja biće doneta odluka o eventualnom pokretanju krivičnog postupka protiv odgovornog lica za nastanak saobraćajne nezgode kojom je ugrožen železnički saobraćaj - rekli su za "Novosti" u tužilaštvu. - Nakon pribavljanja navedenih izvestaja i svega ostalog što je zatraženo tužilac će obavestiti javnost o daljem postupanju. Na ovom slučaju radilo je više odeljenje (Odeljenje za uviđaje, Odeljenje za požare, eksplozije i havarije, Odeljenje za kriminalnu tehniku).

Podsetimo, u saobraćajnoj nezgodi koja se u petak dogodila na izlasku iz Vračarskog tunela sudarili su se putnički i teretni voz. Prema prvim informacijama, uzrok nesreće je ljudski faktor, odnosno prolaz putničkog voza kroz zaštitno svetlo koje ne dozvoljava dalji prolaz. Drama u spasavanju ozleđenih trajala je gotovo dva sata, a materijalna šteta na lokomotivi je totalna.

Prema informacijama koje su dobijene sa lica mesta, garnitura BG voza prošla je kroz zaštitno svetlo koje ne dozvoljava dalji prolaz i udarila u teretni voz koji je čekao dozvolu da krene prema stanici Ovča.

Jak udarac

KAKO je istakao i jedan od očevidaca događaja, koji se u trenutku sudara nalazio u blizini stanice, odjednom se čuo jak udarac.

- Čuli smo samo jak udar koji je došao iz tunela - kaže on. - Ubrzo su se na licu mesta pojavile Hitne službe i tad smo shvatili da ima povređenih. Jedan dečko je bio iscepan. Nismo čuli nikakvu kuknjavu, tako da verujemo da je veći broj ljudi samo lakše povređen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA ODLUKA ORGANIZATORA! Evo kada Novak Đoković igra naredni meč na Rolan Garosu