MAJKA DEVOJČICE (8) KOJA SE UTOPILA U TISI U SUZAMA: Tražila sam decu celi dan, nigde ih nije bilo

Lj. PRERADOVIĆ

07. 09. 2020. u 22:19

RONIOCI Žandarmerije pronašli su danas telo sedmogodišnje O. T. iz Bačkog Petrovog Sela, koja je nestala u Tisi u nedelju po podne. Beživotno telo nađeno je u neposrednoj blizini mesta gde je dan ranije ispala iz čamca, dok je sa godinu dana mlađim bratom bila na reci.

МАЈКА ДЕВОЈЧИЦЕ (8) КОЈА СЕ УТОПИЛА У ТИСИ У СУЗАМА: Тражила сам децу цели дан, нигде их није било

Foto Privatna arhiva

Policija je obavila uviđaj, a o pronalasku tela je obavešteno i nadležno tužilaštvo. Telo će biti preneto u Institut za sudsku medicinu u Novom Sadu.

Dvoje mališana se, kako saznajemo, u nedelju iskralo iz kuće, neopaženo, kroz prozor, i biciklima otišlo do nekoliko kilometara udaljene reke da se kupaju. Tamo su se igrali, a onda su na oko 200 metara od plaže ušli u privezane ribarske čamce. Prema onome što je šestogodišnjak ispričao posle sestrinog nestanka, devojčica je oko 14 sati u jednom trenutku ispala iz čamca i nestala ispod vode.

Videvši da se O. T. ne pojavljuje na površini, njen brat je uplašen i uznemiren otrčao prema selu. Usput je, kako saznajemo, sreo jednog komšiju i ispričao mu šta se dogodilo, a čovek je odmah obavestio policiju. Ronioci Žandarmerije odmah su krenuli u potragu za detetom.

Majka sedmogodišnjakinje, koja ima još troje dece, navodno je kazala policiji da su mališani od kuće otišli bez njenog znanja, i da ih je još od prepodnevnih sati tražila po selu, ali ih nigde nije bilo. Kasnije, po podne, kaže kroz suze, saznala je da je ćerkica nestali u Tisi.

Meštani kažu da ovo nije prvi slučaj utapanja u Tisi i da se pre nekoliko godina udavilo dete kada je ispalo iz čamca. Dodaju i da je voda pored obale plitka metar i po, ali da je po sredini duboka od šest do 15 metara.

MUŠKARAC SE UTOPIO U DUNAVU

U DUNAVU kod Novog Sada, danas je pronađeno telo D. D. (32), koji je u reci nestao dan ranije, oko 15.30. Njegov nestanak u vodi, na potezu kod Šangaja, prijavili su ljudi koji su bili na obali. Prema onome što se kazali, tridesetdvogodišnjak je ušao u vodu i plivao dvadesetak metara, posle čega se i više nije pojavio na površini.

Pronađeno telo je preneto u Institut za sudsku medicinu gde će se utvrditi tačan uzrok smrti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!