AKCIJA POLICIJE: Za vikend zaplenila više od 170 kilograma narkotika, od početka godine uhapšeno 1.200 ljudi

Tanjug

05. 10. 2020. u 11:49 >> 11:53

MINISTAR unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je tokom vikenda u dve akcije zaplenjeno više od 170 kilograma narkotika i uhapšeno više osoba koje su se bavile narko trafikingom.

АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ: За викенд запленила више од 170 килограма наркотика, од почетка године ухапшено 1.200 људи

Milutin Labudović

Ministar je i povodom poslednje dve akcije u Jagodini i Kragujevcu pohvalio ozbiljan i odličan rad pripadnika kriminalističke policije u borbi protiv narko dilera, na kojoj je, kako je dodao, insistirao od prvog dana.

"Pripadnici policije na ovaj način pokazuju da su neumorni u radu, da za njih nema vikenda, da za njih nema subote i nedelje, nema dana ili noći, za njih postoji samo borba za sigurnost Srbije", rekao je ministar.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Jagodini uhapsili su P. M. (42) iz Jagodine i P. R. (42) iz Ćuprije zbog sumnje da su se bavili neovlašćenom proizvodnjom i stavljanjem u promet opojnih droga.

Foto: O.M.

Policija je u okolini Ćuprije zaustavila reno senik, beogradskih tablica, koje je vozio P. M. i pretresom automobila pronašla pet džakova marihuane ukupne težine 29 kilograma.

Nakon toga, pretresom kuće osumnjičenog P. M. pronađeni su veća količina marihuane i oprema za njeno uzgajanje u veštačkim uslovima.

Takođe, na teritoriji Jagodine i Paraćina pronađena su četiri zasada marihuane koje je, kako se sumnja, uzgajao P. M., dok se P. R. tereti da je pomagao osumnjičenom P. M.

U toj akciji policija je zaplenila ukupno 166,6 kilograma te droge. Osumnjičenima je, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Jagodini, određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužiocu.

Policjia je u Kragujevcu juče zaplenili i više od četiri kilograma narkotika i uhapsili D. J. (28) zbog sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je pretresom stana osumnjičenog zaplenila oko 3,8 kilograma amfetamina i manju količinu kokaina, a pregledom''''alfa romea'''' kojim je upravljao, u kaseti pored menjača, pronađeno je i oko 200 grama heroina.

Ministar je podsetio da je od početka godine u policijskim akcijama zaplenjeno više od 5,8 tona narkotika, a u saradnji sa nadležnim tužilaštvima uhapšeno više od 1.200 dilera.

"I to ne sme da bude rezultat kojim će biti u potpunosti zadovoljni, zato želim da im dam ohrabrenje da nastave još odlučnije u bespoštednoj borbi za sigurnu i bezbednu Srbiju", poručio je Stefanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!