DETALJI NAPADA NA SRPSKE POLICAJCE: Evo kako je došlo do drugog sukoba u nekoliko dana

D.Z.

29. 10. 2020. u 22:38

DANAS popodne, oko 17.00 časova nepoznate osobe pucale su iz pravca Kosova i Metohije iz automatskog oružja na pripadnike srpske policije.

ДЕТАЉИ НАПАДА НА СРПСКЕ ПОЛИЦАЈЦЕ: Ево како је дошло до другог сукоба у неколико дана

Foto: Depositphotos

Prema saznanjima “Novosti” u ovoj pucnjavi koja se dogodila nadomak administrativne linije niko nije povređen, a pripadnici policije odgovorili su hicima u vazduh.

- Tokom dana Albancima iz podujevskih sela koji su krali šumu unutar kuršumlijske opštine prevrnuo se traktor sa drvima. Kada su u popodnevnim satima došli da izvuku traktor otvorili su vatru iz automatskog oružja na pripandike policije koji su primetili krađu. Srećom u toj pucnjavi niko nije povređen a policajci su odgovorili hicima u vazduh - ispričao je "Novostima" izvor upoznat sa ovim incidentom objašnjavajući da se pucnjava desila nadomak Lukovske banje u potezu administrativne linije koji nije nastanjen.

Inače, ovo je druga pucnjava albanskih šumokradica u poslednja četiri dana na pripadnike policije u kuršumlijskoj opštini koji obezbeđuju administrativnu liniju. Na sreću ni u prethodnoj pucnjavi nije bilo povređenih ali su krađe šume pogotovu u ovom periodu od strane Albanaca na potezu administrativne linije koja se između kuršumlijske i opštine Podujevo proteže u dužini od 106 kilometara česte.

Drugu, odnosno kosovsku stranu administrativne linije obezbeđuju kosovska policija i KFOR ali šumokradioce neometano upadaju na ovo područje administrativne linije koje je brdsko planinsko i pod šumom, a prilikom kontrole srpske policije koja sprečava krađe šume, Albanci koji dolaze uglavnom naoružani.

Štete koje pričinjavaju krađom šume su neprocenjive pogotovu što osim krađe stabala menjaju i konfiguraciju terena zbog neplanske seče. Šumokradice uglavnom ne bivaju kažnjene jer ih sa druge strane administrativne linije niko ne kontroliše.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (4)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo