U SKLADIŠTU PUMPE BILO 40 TONA BENZINA: Izbegnuta katastrofa na Dorćolu, radnici čuli dve eksplozije (VIDEO)

G. N.

09. 11. 2020. u 18:58

AUTOMOBIL marke BMV 5 zapalio se danas oko 18 časova na benzinskoj pumpi u Dunavskoj 13 na Dorćolu. Brzom reakcijom vatrogasaca požar je ugašen, i nije bilo povređenih.

У СКЛАДИШТУ ПУМПЕ БИЛО 40 ТОНА БЕНЗИНА: Избегнута катастрофа на Дорћолу, радници чули две експлозије (ВИДЕО)

Foto: P. Milošević

Automobil se kretao iz pravca 25. maja, a u trenutku kada se zapalio vozač je usmerio vozilo ka benzinskoj pumpi, gde je hteo da ugasi vozilo.

Vozilo je potpuno havarisano, a kako kažu radnici pumpe čule su se i dve eksplozije, ali nisu sigurni da li se čulo iz auta ili su u pitanju protivpožarni aparati.

Vlasnik automobila je na licu mesta, i rekao je da je u trenutku kada je izbio plamen bio u vozilu, i nije stigao čak ni da ugasi kola, samo je iskočio.

- Kola su gorela ispod, plamen je izbijao od točkova, a vozač je otvorio vrata i izleteo iz automobila - rekao je radnik pumpe.

Radnici pumpe pokušali su bezuspešno da ugase požar, i potrošili su čak pet protivpožarnih aparata na borbu sa vatrenom stihijom. Njima je pomogao i radnik iz vulkanizerske radnje nedaleko odatle.

Pumpa na kojoj se desio požar je prestala sa radom za večeras, nakon što je ugašena struja u objektu.

U skladištu pumpe je bilo čak 40 tona benzina i oko 30 tona nafte, što je moglo izazvati katastrofu lančanom reakcijom.

Intervenisalo je devet vatrogasaca-spasioca sa autocisternom i navalnim vozilom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost