SILOVAO MI MAJKU, UBADAO JE I ZADAVIO: Batica Nikić (55) o tragediji koja i dalje uzburkava duhove u selu kod Knjaževca

V. ĐORĐEVIĆ

20. 11. 2020. u 11:00

ĆUTAO sam sedam godina, ali više ne mogu. Moju majku Vlastimirku (70), 2013. godine u knjaževačkom selu Ponor taj Borivoje najpre je u našoj porodičnoj kući brutalno silovao, zatim ošišao i ekserom ubadao po glavi, da bi je, na kraju, zadavio golim rukama!

СИЛОВАО МИ МАЈКУ, УБАДАО ЈЕ И ЗАДАВИО: Батица Никић (55) о трагедији која и даље узбуркава духове у селу код Књажевца

Foto Ilustracija

Ono što je u sebi držao punih sedam godina, u trenutku je izbacio iz sebe Batica Nikić (55), taksista iz Knjaževca, koji do sada nije želeo da priča o stradanju svoje majke, nadajući se da će vreme učiniti svoje i rane vremenom izbledeti.

- Nekoliko godina pre zločina, u Ponor, koji se nalazi na pola puta između Knjaževca i Svrljiga, doselio se čovek, koji se predstavio kao Borivoje - seća se Batica. - O sebi nije mnogo pričao, osim da je rođen 1961. u Danilovgradu.

Meštani su ga prihvatili. Bilo im je čudno što Borivoje nikada nije išao u Knjaževac, ali nisu postavljali suvišna pitanja.

- Borivoje je živeo u kuć, koju mu je, za male pare, ustupio jedan naš komšija. Izdržavao se tako što je, za nadnicu, skupljao seno, cepao drva i radio sve poslove koje bi neko želeo da mu plati - nastavlja Batica. - Voleo je da popije. Nije bio agresivan, ali bio je, nekako, mračan i čudan.

ISPOVEST Batica Nikić, Foto V. Đ.

U međuvremenu, Batici je umro otac, a brigu o domaćinstvu nastavila je da vodi njegova majka, koju su svi u Ponoru znali po nadimku Timka.

- Tog kobnog 23. juna, samo pet dana pre rođendana moje majke, Borivoje, koji je bio pripit od ranog jutra, došao je do moje kuće, i od Timke, koja je pekla rakiju, zatražio da mu da jednu flašu - nastavlja Nikić. - Moja majka je to odbila, a došljak je utrčao u dvorište, i uvukao Vlastimirku u kuću.

Kako je posle na suđenju priznao, Borivoje je Timku, najpre brutalno silovao. Onda ju je odvukao u drugu sobu i ošišao je, usput joj zabadajući ekser po glavi. Na kraju ju je zadavio.

- Komšinica je prolazila pored moje kuće i videla zatvorenu kapiju, i kazan za pečenje rakije u dvorištu - seća se Batica. - Odmah me je pozvala. Mislim da sam za nekoliko minuta, sluteći da se desilo nešto strašno, stigao u Ponor.

Na poternici

NA suđenju, gde je Borivoje pravosnažno osuđen na 17 godina zatvora, otkriveno je zašto nije pričao o sebi i nije imao lična dokumenta. Kako se ispostavilo, on je u Crnoj Gori silovao svoju sestru i ubio jednu devojku. Za njim je bila raspisana poternica, a on je pobegao u Srbiju.

Komšinica ga je čekala na ulazu u selu, a onda su ugledali Borivoja kako ide ka njima. Rekao im je: "Upravo idem od Timke", što je Batici bio signal da se "stvori" ispred svoje kuće.

- Preskočio sam ogradu i ušao u kuću - i dalje je u šoku Nikić. - U prvoj prostoriji sa vrata sam na zidu video tragove krvi. Na krevetu, koji je bio prekriven jorganom, ugledao sam beživotno telo majke. Bila je u lokvi krvi.

Nakon uviđaja, koji je trajao celu noć, zaključak je bio nedvosmislen - Vlastimirka je bila silovana, ošišana, ubadana ekserom po glavi i - zadavljena!

- Borivoje je pobegao, ali je pronađen sutradan - nastavlja ovu do sada neispričanu priču Batica. - Na suđenju je priznao sve, ali je kazao da je bio pijan. Rekao je, doslovce: "Timka je bila dobra, nisam hteo nju da ubijem, već drugu ženu..."

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo