SEKSUALNO ZLOSTAVLJAO MLAĐEG BRATA? Okrivljeni za obljubu pušten na slobodu!

Lj. P.

26. 11. 2020. u 16:48

MEŠTANIN jednog mesta kod Sombora L. E. (28), godinu dana pre isteka četvorogodišnje kazne, na koliko je bio osuđen zbog obljube s detetom, počinjeno u više navrata, napustio je ćeliju KPZ u Sremskoj Mitrovici.

СЕКСУАЛНО ЗЛОСТАВЉАО МЛАЂЕГ БРАТА? Окривљени за обљубу пуштен на слободу!

Foto: Depositphotos

On se na slobodi našao jer je Vrhovni kasacioni sud ukinuo pravosnažnu presudu i naložio da se o ovom slučaju ponovo raspravlja u sudnici Višeg suda u Somboru.

Po navodima optužnice, on je 2017. godine  u više navrata, seksualno zlostavljao mlađeg brata, koji je tada imao manje od 14 godina. Sve se navodno dogodilo u maloj kući u kojoj L.E. stanuje sa svojom majkom koja ima petoro dece.

Vrhovni kasacioni sud je prema rečima Manele Operta Podunavac, portparola Višeg suda u Somboru, usvojio kao osnovan zahtev za zaštitu zakonitosti branioca okrivljenog i ukinuo pravosnažne presude Višeg suda u Somboru iz novembra prošle i Apelacionog suda u Novom Sadu od februara ove godine. L.E. je bio oglašen krivim za pomenuto delo  i osuđen na kaznu zatvora  od četiri godine u koju je uračunato vreme provedeno u pritvoru i vreme trajanja mere zabrane napuštanja stana.

Vanpretresno veće je, kako dodala, ukinulo izdržavanje zatvorske kazne, i čeka se novo suđenje.

L.E. je od početka postupka u potpunosti negirao da je počinio delo za koje se tereti, i pre toga nikada nije bio osuđivan, a dete tokom postupka nikada nije ispitano. Branilac dvadesetosmogodišnjaka, novosadski advokat Branko Munižaba, na glavnom pretresu je tražio  da se dete, koje ima status oštećenog, sasluša  pod posebnim odgovarajućim uslovima, jer u istražnom delu postupka pred tužiocem nije,  ali je sudsko veće to odbilo.

- Po zakonu i Ustavu Republike Srbije, pravo odbrane okrivljenog je da u toku postupka ispituje svedoke optužbe, što mu tokom celog postupka nije bilo omogućeno - kazao je advokat Munižaba. - Na ponovljenom suđenju će se postupiti po nalogu Vrhovnog kasacionog suda i omogućiti ispitivanje, još uvek maloletnog svedoka optužbe, i to će se učiniti pod posebnim uslovima.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima