VLASNIK škole glume u Beogradu Miroslav Mika Aleksić (68) popodne će biti priveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Beogradu povodom navoda krivične prijave koja ga tereti da je od 2012-2020. godine u prostorijama te škole seksualno napastvovao najmanje pet svojih učenica, od kojih su dve za vreme izvršenja krivičnog dela bile maloletne, potvrđeno je Tanjugu u tužilaštvu.

Komentari (6)

Milan Sa

18.01.2021. 11:54

А зашто не доживотна? Каква је разлика између њега и оног Малч. Берберина, осим што је Мика познат и утицајан?

Milko

18.01.2021. 12:09

Niko normalan ne može braniti ovog čovjeka ako su priče istinite!! Već osuda i to 15 godina?! Danas tek saslušanje. Sud treba suditi prema DOKAZIMA a, kako god, biće riječ ovih glumica protiv njegovih. Ps. Prica je monstruozna ali cekati 15 godina da se ispriča je, u najmanju ruku, sumnjva Već vidjeno!

Dragan

18.01.2021. 12:18

Policajci mogu da hapse. Cast izuzecima ali to su uglavnom prosti i neobrazovani ljudi i kao takvima za hapsenje nisu potrebni nikakvi dokazi. Sudije medjutim ne mogu nikoga da osude bez lekarskog nalaza, strucnog vestacenja i materijalnih dokaza koji bi isli u prilog optuzbi. Opste je poznato kako se i na osnovu kojih uzoraka laboratorijski dokazuje da li je i izmedju koga bilo seksualnog odnosa i da li je taj odnos bio nasilan. To sto je nekome od dece rekao da je majmun a nekome da je guska jeste za svaku moralnu, profesionalnu i pravnu osudu ali nije dokaz da je silovao. U ovakvim slucajevima pretpostavljam da se ne pozivaju svedoci jer verovatno niko nikada nije silovao u prisustvu svedoka. Sve ostalo je rekla-kazala. Pre godinu dana jedan lekar je bio optuzen za isto delo i stavljen na stub srama ali je oslobodjen jer pred sudom protiv njega nije bio iznet ni jedan valjan dokaz.

zakon

18.01.2021. 13:43

uvek treba da napišete tačno kako piše u zakonu: od 3 do 15 godina zatvora. sa tim da naši sudovi zadnjih godina sude i ispod zakonskih okvira, sa obrazloženjima o olakšavajućim okolnostima. može da dobije godinu dana nanogice i uslovno 3 godine da ne sme da siluje. i to je sve