"NOVOSTI" SAZNAJU: U narednim danima odluka o izdržavanju kazne Milutinu Jeličiću Jutki

S. Babović

19. 01. 2021. u 15:54

MOLBA za odlaganje izdržavanja tromesečne zatvorske kazne, koju je osuđeni Milutin Jeličić-Jutka prosledio nadležni instancama, stigla je danas u 14.15 u Viši sud u Kruševcu, saznaju "Novosti".

НОВОСТИ САЗНАЈУ: У наредним данима одлука о издржавању казне Милутину Јеличићу Јутки

Foto: S. Babović

Zamenik predsednika suda Radislav Marković navodi za „Novosti“ da su u to vreme primljeni spisi iz predmeta Osnovnog suda u Brusu, kao i da će odluka o podnetoj žalbi biti doneta u okviru zakonom predviđenog roka.

Jutka je, kako su „Novosti“ objavile juče zatražio odlaganje zatvorske kazne iz zdravstvenih razloga, a sva je prilika da će na izdržavanje kazne bez obzira na to kada bude završio iza rešetaka, biti poslat u Okružni zatvor u Ćupriju.

Foto: S. Babović

 

Da podsetimo, bivši čelnik opštine Brus osuđen je zbog krivičnog dela nedozvoljene polne radnje, a oslobođen za krivično delo polno uznemiravanje (slanje SMS poruka) u slučaju, gde je oštećena bila njegova bivša saradnica Marija Lukić, a koja je za „Novosti“ rekla da očekuje da Jutka nastavi sa pokušajima odlaganja odlaska u zatvor,ali i da mu želi dobro zdravlja kako bi mogao da odlsuži preblagu kaznu.

Jutki, koji je sada opozicioni odbornik GG „Za moderan Brus“ nakon skoro 20 godina vladavine, sudilo se pred Osnovnim sudom u Brusu i Osnovnim sudom u Kruševcu, gde je konačno slučaj i dobio svoj epilog,nakon žalbenog posutpka pred Višim sudom u tom gradu.

Praktično je izvesno da se Jeličić neće javiti sutra na izdržavanje kazne, sve dok sud ne odluči po njegovoj molbi.

Foto: S. Babović

 

- Na suđenja nije dolazio zbog zdravstvenih problema, ali je uveče išao na promociju knjige kod Šešelja i bavio se predizbornim aktivnostima - rekla je za „Novosti“ Marija Lukić.

Kruševačka policija podnela je Osnovnom javnom tužilaštvu u Kruševcu krivičnu prijavu protiv Jutke u kojoj je bilo obuhvaćeno sedam žena još marta 2018. godine. Tužilaštvo je pokrenulo postupak samo u slučaju Marije Lukić istog leta, a suđenje pred Osnovnim sudom u Brusu pratile su brojne kontraverze. Odlukom Vrhovnog kasacionog suda suđenje se premešta u Kruševac. Na presudu su se žalili i Jutkin tim i tužilaštvo, koje tražilo jedinstvenu zatvorsku kaznu od sedam meseci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (5)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu