NIKADA GA NISAM SREO: Vladimir Rebić o kriminalnoj Belivukovoj grupi i pronađenom snajperu

V. N.

13. 02. 2021. u 19:08

DIREKTOR srpske policije Vladimir Rebić izjavio je da će istraga utvrditi za šta je bio planiran snajper koji je pronađen prilikom hapšenja kriminalne grupe Veljka Belivuka.

НИКАДА ГА НИСАМ СРЕО: Владимир Ребић о криминалној Беливуковој групи и пронађеном снајперу

Vladimir Rebić / Foto N. Skenderija

- Ako neko drži snajper, drži ga radi izvršenja teškog i ozbiljnog krivičnog dela - istakao je Rebić, ukazujući da je hapšenjem sprečeno izvršenje tog krivičnog dela, a da će istraga utvrditi šta su bile namere te kriminalne grupe.

Odgovarajući na pitanje da li su bezbednosne službe u toku otvaranja spomeniku Stefanu Nemanji u Beogradu imale informacije da je moguć atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, on je za TV Prva rekao da je u tom trenutku bilo saznanja o mogućem delovanju grupe koja je kasnije uhapšena.

- Tada je podignut nivo obazrivosti i priprema. Bili su angažovani SAJ i Žandarmerija, kao i elitne jedinice Vojske - naglasio je Rebić.

Ukazao je i da ga "posebno brine i boli" činjenica da ga neko povezuje s vođom ovog kriminalnog klana i da na bezobziran način ugrožava ne samo njega nego i njegovu porodicu. Komentarišući to što su pojedini mediji pisali da je na fudbalskom večitom derbiju 19. oktobra bio u svečanoj loži s Belivukom, rekao da je "tačno samo to da je bio na derbiju".

- Na toj utakmici nisam bio u centralnoj loži i nikada u životu nisam sreo Belivuka niti progovorio sa njim ijednu reč. Sve što znam o njemu znam iz spisa koje su moji saradnici donosili i jedino na taj način poznajem tu osobu - podvukao je Rebić.

Pozvao je sve koji iznose te tvrdnje da odu kod nadležnog tužioca za organizovani kriminal i daju dokaze protiv njega, ističući da će se rado odazvati na sve pozive i "dati odgovore na sva pitanja i insinuacije".

BRINE ZA SVOJU PORODICU

REBIĆ je istakao da brine za svoju porodicu. Dodao je i da je neko, kad napiše da je on direktno pomagao vođi "kavačkog klana" u Srbiji, automatski poslao poruku drugom klanu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu