IZBOR DIREKTORA POLICIJE CRNE GORE: Pokušaj da se izbaci advokat Medojević iz trke za direktora policije

Novosti online

10. 02. 2021. u 08:36

UPRAVA za kadrove na čijem je čelu v.d. direktor Jovana Nišavić, osoba koja odlučuje o svim kadrovima u Vladi, a koja je obrazovanje stekla na privatnom fakultetu Đorđa Blažića, eliminisala je advokata Dražena Medojevića, iz trke za direktora policije, saznaje BORBA.

ИЗБОР ДИРЕКТОРА ПОЛИЦИЈЕ ЦРНЕ ГОРЕ: Покушај да се избаци адвокат Медојевић из трке за директора полиције

Foto: predsjednik.me

Medojević je vrsni advokat, pre toga je bio sudija dugu niz godina, a važi za nepotkupljivog borca proriv korupcije i kriminala. On je bio sudija krivičar i istražni sudija koji je rukovodio najsloženijim radnjama u pravosuđu uključujući i izdavanje naredbi.

Nišavić je nedavno izabrana na ovu funkciju, kako bi iskontrolisala i usmerila postupak izbora direktora policije u pravcu kako žele pojedini crnogorski tajkuni i sa njima spregnuti pripadnici bivšeg režima. Jasna je poruka dela Vlade bliskog koncernu Vijesti koji kontroliše i Upravu za kadrove, a ne želi da Medojević postane direktor policije, tako što će ga suprotno zakonu eliminisati iz trke za tu važnu funkciju.

Takođe, iz ovoga se može zaključiti da Zdravko Krivokapić, Dritan Abazović i Zoran Lazović se spremaju da izaberu kadrove koji neće smeti da ispituju kriminal braće Đukanović.

Sada ostaje pitanje kako će premijer Krivokapić objasniti ovakve postupke i zloupotrebe koje se organizuju u njegovom kabinetu.

Predsednik Nove srpske demokratije i lider DF-a Andrija Mandić poručio je da u Skupštini samo jedan kandidat može dobiti podršku promentarne većine, misleći na advokata Dražena Medojevića.

Uprava za kadrove je u trci za direktora policije ostavila Dragana Radonjića, Dragana Klikovca, Zorana Brđanina, Zorana Braunovića, Dražena Vukovića, Milana Delića, Dragana Arsovića, Sinišu Kovačevića i Voja Lakovića.

(Borba)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)