MANDIĆ I KNEŽEVIĆ POZVALI KRIVOKAPIĆA: Da omogući najboljim kadrovima da prođu konkurs za direktora Uprave policije

Novosti online

10. 02. 2021. u 17:01

LIDERI Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević pozvali su premijera Zdravka Krivokapića da poništi odluku Uprave za kadrove i omogući najboljima da prođu konkurs za direktora Uprave policije.

МАНДИЋ И КНЕЖЕВИЋ ПОЗВАЛИ КРИВОКАПИЋА: Да омогући најбољим кадровима да прођу конкурс за директора Управе полиције

PROCES Milan Knežević i Andrija Mandić

- Imamo neke veoma ozbiljne poruke nakon razgovora koje sam imao sa Krivokapićem i pošto danas nisam dobio poziv od njega a upoznao sam ga sa činjenicom da je Uprava za kadrove prekršila Zakon i omogućila kandidatima blskim bivšem režimu i Veselinu Veljoviću da prođu na konkrusu, a kandidatu koji je ispunjavao sve uslove nije dozvoljeno da prođe konkurs pod izgovorom koji je suprotan Zakonu- naveo je Mandić.

Kako je istakao, tu misli na advokata Dražena Medojevića koji ima nesporne kvalitete, koji ih je branio u državnom udaru na  lažnom suđenju.

- Ovo je jedna od kazni koji mu je namenio bivši režim da ga spreči da postane direktor Uprave policije. Medojević se sam kandidovao. On nije kandidat nijedne političke partije. Mi smo se radovali da jedan profesionalac i odgovoran čovek i hrabar čovek je  spreman da preuzme odgovornost i upravlja protiv organizovanog kriminala i korupcije- istakao je on.

Kako je istakao, Dražen Medojević je jedini i pravi kandidat parlamentarne većine.

- Ne može mu se naći nikakva veza sa bivšim direktorom policije Veselinom Veljovićem da je bio njegov saradnik, ili sa DPS-om. On je čovek čiste biografije koji može da vodi borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije na drugačiji način od dosadašnjeg vođenja te borbe- napomenuo je Mandić.

Milan Knežević istakao je  da ovo što se desilo juče prestavlja poruku svima koji su glasali 30. avgusta neko koči promene.

- Jovana Nišavić je partijski aktivista DPS-a. Javna je tajna da je ona kadar DPS-a. DF to neće tolerisati. Da objasni ona kako je sve uslove konkursa prošao Dragan Radonjic. Čovek koji nije učestvovao u harangama i nameštanjima  protiv DF-a. On zaslužuje a Medojević ne zaslužuje jer je bio advokat DF-a- kazao je Knežević.

Napomenuo je da se DF ne plaši ni Zorana Lazovića ni Veselina Veljovića.

- Obraćam se svim građanima koji nas obilaze i traže satisfakciju u odnosu na zaposlenje. Nišavić je zadužena za vaše sudbune. Ona će odlučivati vaše sudbine ako ne pošaljemo poruku da ovo nećemo tolerisati. Pozivamo Krivokapića da poništi ovu odluku i smeni sve kadrove DPS-a koji su u njegovoj Vladi- istakao je Knežević.

Mandić je saopštio da je sinoć nakon odluke Uprave za kadrove razgovarao sa premijerom koji mu je rekao da nije upoznat sa detaljima.

- Bio je iznenađen. Čekao sam da se danas javi i kaže šta se dogodilo. Želimo da upozorimo premijera da je dobro da se odradi posao koji smo obećali građanima Crne Gore. Sada kada treba da dođe do obračuna sa kriminalnim bandama. Mislite li da bi Lazović ostao na toj funkciji kada bi Medojević bio izabran za direkrora UP-a. Bili smo sigurni da Medojević može da menja Crnu Goru i bori se pritiv organizovanog kriminala i korupcije- naveo je Mandić.

Kako je napomenuo, ovo što se dešava je pobeda manjine nad većinom. Naglasio je da je odgovornost na premijeru, te da čekaju njegov potez.

- Mi smo sinoć razgovarali sa njim, ali smo ga pozvali da uradi što se očekuje od njega i da se ispoštuje zakon. I da se odabere onaj koji ima podršku većine u Crnoj Gori. Sve je u v.d stanju, Tužilaštvo, Sudstvo. Svi smo u v.d stanju a za tim nema potrebe, potrebno je samo dovesti prave ljude na funkcije koji bi se pozabavile time- ponovio je Mandić.

(Borba.me)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili