ISPLIVALA SKANDALOZNA FOTOGRAFIJA: Jurišnik DPS u Nikšiću salutira fašističkim pozdravom, diče se mržnjom i izdajnicima (FOTO)

V. K.

28. 02. 2021. u 16:45

KOALICIJA „Crno na bijelo-Može za Nikšić“ reagovala je povodom objavljivanja fotografije na kojoj grupa mladića uz portret Krsta Popovića salutira fašističkim pozdravom. Među njima je i Marko Blečić koji je kandidat za odbornika iz redova DPS, sa liste "Evropski Nikšić"!

ИСПЛИВАЛА СКАНДАЛОЗНА ФОТОГРАФИЈА: Јуришник ДПС у Никшићу салутира фашистичким поздравом, диче се мржњом и издајницима (ФОТО)

Foto: Privatna arhiva

- Kao deklarativno vrli antifašisti i evropejci iz „Evropskog tima za Nikšić“ trebalo  bi da se oglase povodom fotografije njihovog kandidata za odbornika Marka Blečića. Usta su im puna antifašizma, mira, tolerancije i evropejstva pa je apsurdno da na promotivnom materijalu  na istaknutom mestu stavljaju čoveka koji se diče fašističkim simbolima. Najmanje što bi trebalo jeste da se ograde od ovog skandaloznog slučaja i izvinu javnosti. Sumnjamo da će se to desiti, a što će potvrditi da su politička snaga koja samo deklarativno govori o antifašizmu  dok u suštini neretko u praksi baštine fašističke i nacionalističke ideje, koje na žalost neretko uzmu prevagu na našoj političkoj sceni - zaključuju iz liste "Crno na bijelo - Može za Nikšić". 

Foto: Privatna arhiva

I istaknuti publicista i istraživač istorije Crne Gore, nekadašnji predsednik Opštine Cetinje Jovan Markuš osvrnuo se na svom Fejsbuk profilu na skandaloznu fotografiju.

- Ovako nije salutirao ni crnogorski fašistički odred kada je zajedno sa Musolinijevim fašistima marširao na Rim 1922. godine. Ovako su salutirali u tom vremenu samo Musolinijevi fašisti, koji će 1941. g. okupirati Crnu Goru. Ko ne veruje neka pogleda fotografije crnogorskog fašističkog odreda i Musolinijevih fašista koji su zajedno marširali na Rim 1922. godine - poručio je Markuš.

Foto: Istorijski institut Luče, Rim

Foto: Istorijski institut Luče, Rim

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)