MILO, OVI TVOJI - KUD KOJI: Duško Marković napušta Đukanovića i sa sobom vodi poslanike DPS-a!

Novosti online

01. 03. 2021. u 13:13

BIVŠI premijer Duško Marković ostaće poslanik DPS-a, a spekuliše se da bi nakon izbora u Nikšiću, mogao da napravi frakciju unutar partije koju, navodno, podržava nekoliko poslanika te partije, saznaje BORBA.

МИЛО, ОВИ ТВОЈИ - КУД КОЈИ: Душко Марковић напушта Ђукановића и са собом води посланике ДПС-а!

Foto: EPA

U DPS-u danas nisu želeli da komentarišu ovu informaciju, a iz kabineta portparola Miloša Nikolića kazali su novinarima da “on nije u prilici da daje izjave”.

Navodno, Marković čeka rasplet izbora u Nikšiću, kako bi, ako DPS izgubi tamo vlast, što je gotovo izvesno, krenuo u samostalnu priču.

Na nedavnom Kongresu DPS-a, Marković i njegova struja su potpuno potučeni, a nekadašnji zamenik Mila Đukanovića nije dobio ni jednu funkciju u partiji.

O njegovom nezadovoljstvu se odavno spekuliše, samo što nije poznato kolika je njegova realna snaga unutar partije, odnosno, koliko funkcionera i poslanika može da povuče za sobom. Prema nekim informacijama iz krugova bliskih DPS-u, Marković, navodno, može da računa na 5-6 poslanika DPS-a, iz sadašnjeg saziva Skupštine.

Jasno je da unutar DPS-a nakon gubitka izbora 30. avgusta prošle godine više nema jedinstva i da je samo pitanje vremena kada će unutarstranački problemi da eskaliraju.

(Borba)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)