GLASAJTE ZA: Branku Katić i Nikolu Koja, zvezde serije "U klinču"

J. B. L.

18. 09. 2023. u 10:00

BRANKA Katić (53) i Nikola Kojo (56), kao Mira i Velja Kovač u seriji "U klinču", kandidati su za nagradu "Zlatna antena" za najbolji glumački par koju "Novosti" dodeljuju u okviru 13. FEDIS festivala.

ГЛАСАЈТЕ ЗА: Бранку Катић и Николу Која, звезде серије У клинчу

Foto Produkcija Režim

Posle kultnog filma "Mi nismo anđeli" i nekoliko manjih projekata, Kojo i Katićeva ponovo su se našli rame uz rame, ovoga puta kao bračni par. U poslednjih 20 godina, koliko nije živela u Beogradu, naša proslavljena umetnica, kako je isticala, najviše se uželela glume na našem jeziku i divnih kolega.

- Veoma mi je drago što sam ponovo sa Kojom, tolike godine se volimo i podržavamo. Kao i nekada, sa njim je uvek puno smeha i zabave već na probama – napominje Branka Katić.

- Kojo igra mog supruga, inače bokserskog šampiona Velju koji voli da sve bude po njegovom, dok je Mira moderna Beograđanka. Svoju ćerku Milicu i sina Aljošu maksimalno podržava u svemu, pa i u tome da treniraju boks, ali se boji da ne budu povređeni. Ova serija propagira pozitivne vrednosti i govori o porodičnoj ljubavi i podršci koja pobeđuje uprkos svemu. Naša priča pokazuje da je dobro naći se nekome u nevolji, da od porodice ne treba odustajati nikada, ni u teškim vremenima, već da treba biti apsolutna podrška.

Foto Produkcija Režim

Publika je na prvu zavolela seriju "U klinču", a uz svaku epizodu je bilo preko milion gledalaca, pogotovo mladih koje je privukao i glavni junak Aljoša Kovač, koga tumači mlada muzička zvezda Mihajlo Veruović Vojaž. Legendarna glumica Branka Katić je otkrila da je poziv za snimanje serije prihvatila i jer joj se dopala mladalačka energija koja se provlači kroz projekat, kao i lakoća i vedrina u radu:

– Mladost uvek nosi polet, energiju, čistotu, pre nego što ih mi stariji upropastimo. Rekla sam Mihajlu da ništa ne brine. I Nikola Kojo i ja smo počeli kao naturščici i mislim da je gluma nešto što ili imaš ili nemaš. Ne verujem da može neko da te nauči da glumiš. Možda može tvoj zanat da obogati, kao i način razmišljanja, ali to je talenat sa kojim se ili rodiš ili ne, a mislim da je Mihajlo već veoma uspešan mladi muzičar i da sad samo treba da odigra jednog manje uspešnog mladog muzičara (smeh).

Foto Produkcija Režim

Za razliku od Katićeve, Nikola Kojo retko daje intervjue, ali smo zato od mlade glumice Anite Ognjanović (27), koja u seriji igra njegovu ćerku Milicu Kovač, saznali da se slavni umetnik i privatno prema njoj ponaša kao da joj je tata:

- Nikolu sam mnogo zavolela i stekla veliko poverenje u njega i kao glumca, i kao čoveka. Na snimanju sam se pored Koje osećala sigurno i zaštićeno. Bukvalno smo stvorili odnos kao otac i ćerka. Sigurna sam da, kada bih imala neki problem i pozvala ga u pola noći, on bi mi se javio – ispričala je Anita.

Posle dve uzbudljive sezone, koje smo pratili u jesen 2022. i na proleće 2023, krajem godine nas na RTS očekuje treći ciklus i novih 30 epizoda.

Za nagradu "Zlatna antena" za glumački par u seriji koju, u okviru 13. FEDIS festivala, dodeljuju "Večernje novosti", čitaoci mogu glasati, od 10. do 30. septembrana našem portalu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024