MILOŠ RADENKOVIĆ ZA "NOVOSTI": Budilnik mi je moj sin Luka (FOTO/VIDEO)

Dušan Cakić

15. 04. 2024. u 08:05

POPULARNO TV lice i voditelj Jutarnjeg programa „Jutro“ na TV Prva, Miloš Radenković, pleni publiku kraj malih ekrana šarmom i neposredošću. Ovaj televizijski novinar srca publike osvojio je prirodnošću, toplom bojom glasa, harizmom, po kojoj je prepoznatljiv, ali i predanim radom. Postao je otac dečaka Luke, koji je junak njegovog života, kao i neko ko ga najbolje budi u ranu zoru.

МИЛОШ РАДЕНКОВИЋ ЗА НОВОСТИ: Будилник ми је мој син Лука (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Nikola Skenderija

- Već 11 meseci najbolji budilnik je moj sin Luka – za „TV novosti“ ističe Miloš i dodaje kako održava energiju u petočasovnom uživo programu.

- Iako nisam svestan tog adrenalina kog imam u sebi, mogu reći da je i on zaslužan da dobru energiju koju emitujem tokom emisije. Nararno, tu je ljubav prema ovom poslu, bez koje ništa ne bi bilo.

Foto: Nikola Skenderija

*Pre Jutarnjeg programa „Jutro“, bili ste jedan od retkih muških voditelja vremenske prognoze, ako ne jedini i najmlađi voditelj „Dnevnika“ i „Vesti“ Javnog servisa Srbije. Mnoge šanse su vam pružene, a i želje ispunjene. Jeste li imali „prečice“ ili ste se pomučili?

- Želje su mi bile ispunjavane, ali sam ih i ostvario svojom zaslugom, odnosno, koristio sam šanse koje su mi bile pružene. Kada sam počeo da radim vremensku prognozu na Radio-televiziji Srbije bio sam jedini muški prezenter u tom momentu i možda je to pomoglo da budem primećen, ali sam se i trudio da radim i budem najbolji u tome. Na kraju se isplatilo, jer nakon toga usledile su dnevne informativne emisije RTS, da bi sada bio deo, za mene najbolje televizijske forme, a to je „Jutro“ na Prvoj.

*Kako se pripremate za budnost i odgovornost u „Jutru“ od zore?

- Od samog početka, pa i dan-danas kod mene je pristuna odgovornost ili pozitivna trema, koju ne osećam, ali svestan da je tu, da ne pogrešim nešto u „živoj“ emisiji, kao i ljubav prema svemu tome. Jutarnji program je format u kom se govori o različitim temama (politika, društvo, hronika, kultura, estrada...) i dozvoljava širok raspon emocija. Kada se desi nešto nepredviđeno,  u početku je bila prisutna trema u takvim neočekivanim situacijama, ali sada u takvim momentima improvizujete, a da pritom to bude staloženo, smisleno i profesionalno.

*Da li je teško ostati koncentrisan dok vodite program u trajanju od pet sati uživo i sarađujete sa celom ekipom koja ga realizuje?

- Kada sam počeo da radim „Jutro“, smatrao sam velikim izazovom za sebe. Nekada paralelno slušam sagovrnike i ono čemu razgovaramo, kao i ono šta mi „najavljuju“ kolege iz režije. „Pokreću“ me nepredviđene okolnosti i situacije, improvizacija je važna u tome, ali to je nešto u čemu i uživam.

*Šta vam je bilo najteže da savladate u vođenju programa i plašite li se lapsusa?

- Imao sam nekoliko lapsusa, ali nisu bili velikih razmera i to je normalno u ovom poslu. Odgovornost koju imam, pomogla mi je da ne izgovorim neku glupost i ne ispadnem glup, jer je naš posao novinara takav, da budemo upućeni u sve sfere javnog života.

Foto: Nikola Skenderija

*Radite javni, odgovoran posao, da li vas je to i privatno „uozbiljilo“?

- Uozbiljio me je moj profesionalni razvoj i napredovanje. U svet medija ušao sam sa samo 25 godina, naravno da sam prvo radio „iza kamere“, a onda su se otvorila vrata i za rad „ispred“. Smatram da ozbiljnost ide i sa godinama. Kada je moja privatnost u pitanju, isti sam od samog početka, pa sve do ovog trenutka.

*Informativni program ima striktno propisan „dres kod“. Kakvu garderobu nosite van studija?

- Ne razlikujem se privatno u odnosu na to, kako me gledaoci vide u studiju Jutarnjeg programa. Po tom pitanju sam „stara škola“ i zahtevan sam, jer volim da bude po pravilima, a današnje vreme je takvo da se dosta odskače od pravila, pa i u segmentu oblačenja.

*U kom TV formatu ili nekom drugom novom poslu biste voleli da se oprobate?

- Trenutno radim ono što volim i što mi najviše leži, a da nisam bio svestan toga, kada sam dobio ponudu i počeo da vodim Jutarnji program. Kroz dececniju ili više, voleo bih da imam autorsku emisiju ili neki zabavni format („late night show“ – večernju emisiju). Zato što sam u privatnom smislu šaljive prirode, opušten i nisam „mrgud“.

*Mladi danas neretko kažu da su im društvene mreže prozor u svet. Kako vi uspevate da im odolite, budući da nemate nalog ni na jednoj?

- Odbija me „zavisnost“ od društvenih mreža. Nekad zaista mogu da budu korisne u komunikaciji, poslu i slično, ali ne treba da budu jedino važne u životu, a čini mi se da je to slučaj danas. Mnogi me pitaju isto, ali i ako dođe potencijalni trenutak da otvorim neku od njih, to će biti Instagram – koji će služiti isključio za objave poslovne prirode, mada ne verujem da će i od toga biti nešto. Bilo je raznih komentara na to da nemam društvene mreže, ali to ne znači da sam izopšten. Jeste da aktivnost na mrežama može pomoći u poslu, informisanju, itd., ali ljudi su funkcionisali i pre i nije bilo problema.

Foto: Nikola Skenderija

*Kada imate vreme za sebe, kako ga provodite?

- Sada je to provođenje vremena sa sinom i to je glavna slobodna aktivnost. Od kada je on došao, promenio nam je živote, te moja lepša polovina i ja uživamo sa njim. U ostatku slobodnog vremena volim da se bavim sportom i kada vreme „dozvoljava“ vidim se sa bliskim ljudima.

*Otac ste malog Luke, čemu ga učite i kako ga vaspitavate?

- Moja surpuga i ja ga odgajamo i vaspitavaćemo ga da bude dobar čovek, što je najvažnije.

*Na koga i šta je više „povukao“ na vas ili na suprugu?

- U početku su govorili da liči na mene, a sada je „miks“ mene i nje. „Mešavina“ je i u fizičkom smislu, ali i karakterno.

*Šta vas privatno zanima, šta vas provocira, a šta vam je nadahnuće?

- Naravno da mi je porodica na prvom mestu, ali ne treba zanemariti i ostale životne segmente. Provocira me ljudska podmuklost u bilo kom smislu. Posao kojim se bavim me nadahnjuje da budem sve bolji u onome što radim.

Foto: Prva TV

*Imate li uzore, ljude koji bi vam mogli biti putokazi?

- Nisam učen da imam jednog uzora, nego sam se trudio da naučim od svakog po nešto, što sam uvideo da je dobro. Između ostalih, izdvojam svoje starije i iskusnije kolege, a to su Vladimir Vlada Jelić, Miloš Urošević, Dejan Deki Pantelić, kojima mogu da se obratim i pitam za savet u poslu. Kroz život sam razmišljao, a tako i sada, trudim se da i ja budem uzor nekome, čemu i težim.

*Ko je junak vašeg života?

- Za veći deo života, zaslužna je moja majka i veliko hvala njoj na svemu što je uradila za mog brata i mene. Moram izdvojti i svog dedu, koji je lep i pozitivan trag ostavio u mom životu. U ovom trenutku, junak mog života je moj sin Luka.

Foto: Prva TV

*Ko je Miloš privatno?

- Na početku karijere dobio sam savete da treba predstaviti publici sve što radim, na način, kako bih predstavio najboljem drugu. Što znači da je važno da budem prirodan i da mi narod veruje. Isti sam i na televiziji i van nje, samo što sam malo ozbiljniji u programu, jer format koji radim to zahteva.

Foto: Nikola Skenderija

Veliki intervju sa Milošem pogledajte i uživajte, u videu ispod:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima