JOŠ JEDAN FILM O STRADANJU SRPSKOG NARODA: Posle „Dare iz Jasenovca“ dolaze i „Deca Kozare“

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

30. 03. 2023. u 11:36

FILM „Zlatni rez 42 (Deca Kozare)“, koji po dorađenom scenariju Arsena Diklića režira Lordan Zafranović, snimaće se i u Beloj Crkvi.

ЈОШ ЈЕДАН ФИЛМ О СТРАДАЊУ СРПСКОГ НАРОДА: После „Даре из Јасеновца“ долазе и „Деца Козаре“

Foto: Wikipedia

Predviđeno je da se filmska ekipa, zajedno sa čuvenim rediteljem, pojavi u ovoj južnobanatskoj varošici u aprilu.

Film će se snimati u selu Jasenovo i njegovoj okolini. U tom selu je, inače, pre tri godine sniman i film „Dara iz Jasenovca“ reditelja Gage Antonijevića.

Antonijević je pre „Dare“ u opštini Bela Crkva snimao i „Zaspanku za vojnika“. Tada su uglavnom bili locirani na poljani kod reke Karaš, između sela Jasenovo i Straža.

Kada je reč o filmu „Zlatni rez 42“, on bi trebalo da bude završen do kraja 2023. godine. Glavnu ulogu igra Džek Dimić.

Scenario je napisan na osnovu istinite priče o sudbini desetina hiljada dece sa područja Kozare, koja su tokom Drugog svetskog rata odvedena u logore smrti u tadašnjoj Nezavisnoj državi Hrvatska.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!