IZLOŽBA "SLIKE MOJE DUŠE" MILOVANA MIĆE BJELICE: Inspirisano Italijom i Srbijom

M.A.K.

18. 04. 2023. u 17:23

IZLOŽBA slika pod nazivom "Slike moje duše" Milovana Miće Bjelice, biće pred publikom u Galeriji "Nikola Radošević" od 21. do 28. aprila.

ИЗЛОЖБА СЛИКЕ МОЈЕ ДУШЕ МИЛОВАНА МИЋЕ БЈЕЛИЦЕ: Инспирисано Италијом и Србијом

Foto promo

U petak, u 19 časova, otvoriće je istoričarka umetnosti Maja Škaljac Stanošević, a deo prihoda sa ove postavke biće uplaćen u humanitarne svrhe NURDOR-u (Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka).

- Živeći na relaciji Srbija-Italija, Milovan Bjelica dopušta da se sva ta nepregledna polja, mora, rajski vrtovi, vulkani, spomenici kulture i bujni pejzaži "ukotve" u njegovu dušu - ističe Maja Škaljac Stanošević, istoričarka umetnosti. - Napajajući se tom lepotom prirode, on tvori svoj stvaralački svet, svoje utiske prenosi i utiskuje na platno. Karakteristično za njegove radove su: slikarske tehnike (ulje na platnu, tempera i pastel), ekspresivnost boja (crvena, žuta, narandžasta, zelena), snažan, brz i širok potez četkicom. Njegove slike su mahom apstraktnog sadržaja, bez figuracije i prisustva čoveka. Svojom umetnošću on ne pretenduje da šalje snažne socijalne, političke i skrivene poruke. On teži da posmatrači dožive estetsku impresiju izašlu iz njegovog srca.
 Jedan segment radova nastao je nadahnut čarobnom Italijom , a kao kontratežu njima izložio je slike inspirisane Srbijom (Beograd, Vojvodina, Park, Breze, Septembar).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKAV ČOVEK! Evo u čemu je Dušan Vlahović došao na pripreme fudbalske reprezentacije Srbije za EURO 2024 (FOTO)