PRIZNANJE PUBS: "Terpsihora" Tomi Križnaru

M. N. M.

21. 04. 2023. u 14:05

NAGRADA "Terpsihora", prestižno priznanje Udruženja profesionalnih baletskih igrača, koreografa i baletskih pedagoga Srbije (PUBS) koje se dodeljuje na godišnjem nivou umetnicima ili institucijama kulture u oblasti umetničke igre za 2023. godinu pripala je Tomi Križnaru, solisti Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu, a Specijalna pohvala Maši Anić, savremenoj igračici.

ПРИЗНАЊЕ ПУБС: Терпсихора Томи Крижнару

Srđan Doroski

Tročlani žiri, u sastavu: Miloš Vulović, prvi solista Ansambla "Kolo", umetnički direktor i koreograf KUD Oplenac - predsednik žirija, Milica Bijelić, primabalerina i balet majstor i Miona Petrović, savremena igračica i koreografkinja, nagradu je jednoglasno dodelio Tomi Križnaru za ulogu La Mola u baletu "Kraljica Margo" koreografa Krunislava Simića.

Svečana ceremonija uručenja nagrada će se održati u petak 28. aprila u Muzeju Narodnog pozorišta u Beogradu s početkom u 13 časova.

Nagrada i Specijalna pohvala dodeljuje se dvanaesti put po redu, povodom Svetskog dana igre, internacionalnog praznika koji slavi čitav svet, a koji je ustanovio Međunarodni savet za igru - CID UNESKO 1982. godine. Dosadašnji dobitnici nagrade "Terpsihora" su Ana Pavlović, Jovan Veselinović, Konstantin Kostjukov, Đorđe Makarević, Mira Nešić, Bojana Žegarac Knežević, Milan Rus, Igor Pastor, Olga Olćan Miljević i Ana Ignjatović Zagorac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!