Koncert u Galeriji SANU: NEBOJŠA MAKSIMOVIĆ SVIRA ŠUMANA I ŠOPENA

M. N. M.

03. 06. 2023. u 14:54

KONCERT u Galeriji Srpske akademije nauka i umetnosti u ponedeljak, 5. juna od 18 časova održaće naš nagrađivani pijanista Nebojša Maksimović, koji će izvesti dela Roberta Šumana, Frederika Šopena i Milija Balakirijeva.

Концерт у Галерији САНУ: НЕБОЈША МАКСИМОВИЋ СВИРА ШУМАНА И ШОПЕНА

Novosti

Rođen 1979. godine u Beogradu, Nebojša je sa dve godine počeo da svira klavir, a počeo je javno da nastupa sa četiri godine - kada je primljen i u muzičku školu "Slavenski", u klasu prof. Gordane Jovanović. Srednju muzičku školu "Mokranjac" u Beogradu završio je u klasi prof. Olge Jovanović 1994, kao najbolji učenik u generaciji. Iste godine, sa petnaest godina, primljen je na Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu u klasu prof. Mirjane Šuica-Babić gde je diplomirao 1999. sa nagradom za najbolji uspeh iz klavira, u klasi prof. Nevene Popović, a potom i magistrirao 2004. godine u istoj klasi sa najvišim ocenama. Magistrirao je i u klasi prof. Serđa Pertikarolija na akademiji Santa Cecilia u Rimu 2006. godine sa najvišim ocenama, kao stipendista Vlade Republike Italije. Usavršavao se i na majstorskim kursevima kod eminentnih pijanista i pedagoga: Lazara Bermana, Đovanija Umberta Batela, Serđa Pertikarolija i Nine Makarove. Oktobra 2009. doktorirao je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Nevene Popović, odbranivši prvi umetnički doktorat na toj instituciji. Danas je vanredni profesor na beogradskom FMU, a pored nastupa na koncertima klasične muzike, godinama svira i u hevi metal bendu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo