RUŠEVINE RASTU KA NEBU: Delo Kristine Benjocki u Galeriji legatu Zorić- Čolaković

M.A.K.

09. 06. 2023. u 20:50

NA izložbi "Portret planine", koja će biti otvorena do 14. avgusta u Galeriji - legatu Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića MSUB, premijerno je predstavljena dvokanalna filmska instalacija "Dok gomila ruševina raste ka nebu" koju je umetnica Kristina Benjocki realizovala u saradnji sa holandskim umetnikom i piscem Stejnom Ferhufom.

РУШЕВИНЕ РАСТУ КА НЕБУ: Дело Кристине Бењоцки у Галерији легату Зорић- Чолаковић

Foto: "Dok gomila ruševina raste ka nebu" Kristina Benjocki, Stejn Ferhuf

Poslednju deceniju i srpsko-holandska umetnica svoju praksu usmerava ka rasvetljavanju zaboravljenih istorijskih narativa.

Tako su se fokusu radova Kristine Benjocki često arhive, tragovi istorijskih, društveno-političkih konteksta prisutnih u materijalnoj kulturi i u sećanjima zajednica sa različitih geografskih područja, od bivše Jugoslavije do Zapadne Evrope.Kustos izložbe je Miroslav Karić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo