VEČERAS POČINJU JEFIMIJINI DANI: Koncert braće Teofilović, pesnici u manastiru LJubostinja

S.BABOVIĆ

14. 06. 2023. u 09:18

POZNATA književna manifestacija „Jefimijini dani“ počinje večeras u centru Trstenika koncertom Braće Teofilović od 20 sati.

ВЕЧЕРАС ПОЧИЊУ ЈЕФИМИЈИНИ ДАНИ: Концерт браће Теофиловић, песници у манастиру Љубостиња

Foto: Organizator

Nastup popularnih pevača pratiće i nastup pesnikinja Milice Milenković, Ljiljane Pavlović Ćirić i Milica Šdarijer.Manifestacija u slavu prve velike srpske pesnikinje nastavlja se sutra od 19 sati izložbom „Akvareli“ Silve Vujović u Likovnom salonu Doma kulture, posle čega će na na nedavno renoviranoj Letnjoj sceni biti predstavljen godišnjak „Ljubostinjska prinošenja“.

Večernji program završiće najmlađi umetnici. Centralni dan „Jefimijinih dana“ je 16.jun. Okruli sto u većnici Narondog univerziteta od 13 sati biće posvećen životu u srpskim srednjevekovnim zemljama, o čemu će govoriti Čarna Milinković, mr Maja Nikolova, Aca Cicović, Aleksandra Savić, Dejan Radosavljević.

U Manastiru Ljubostinja od 20 sati biće izveden program „Jefimiji u čast“, čitaće se čuvena „Pohvala knezu Lataru“, a pesnici Vidosava Asrenivojević, Bećir Buković, Miloš Janković, Danilo Jokanović, Dara Radojević, Dragan Marković, Obren Tistić, Radosav Stojanović čitaće svoje stihove.

Prestižna nagrada „Jefimijin vez“ biće uručena Bratislavu R.Milanoviću.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (1)

OVO NIJE LETOVALIŠTE NEGO RAJ NA ZEMLJI! Odlično je za porodicu, a za decu je smeštaj gratis