NOVI - STARI DIREKTORI NA ČELU USTANOVA KULTURE: Promene u "Buhi", "Radoviću", Domu omladine i Kulturnom centru Beograda

V.V.S. - M.A.K.

20. 06. 2023. u 17:08

NA jučerašnjoj sednici Skupštine grada Beograda, posvećenu jednim delom i imenovanju rukovodioca u kulturi - nije bilo mnogo iznenađenja. Donete su odluke o razrešenju i imenovanju direktora u ustanovama čiji je osnivač Grad Beograd.

НОВИ - СТАРИ ДИРЕКТОРИ НА ЧЕЛУ УСТАНОВА КУЛТУРЕ: Промене у Бухи, Радовићу, Дому омладине и Културном центру Београда

foto:N.Fifić

Kada je o gradskim pozorištima reč, većina čelnih ljudi ostala je na svojim funkcijama: u narednom četvorogodišnjem mandatu Jugoslovenskim dramskim i dalje će rukovoditi Tamara Vučković Manojlović, Miloš Latinović Bitef teatrom, Jug Radivojević Beogradskim dramskim, a Dušan Kovačević Zvezdara teatrom. Vladan Đurković i dalje je prvi čovek "Pinokija", kao i Vladimir Mijović "Dadova". Promene na kormilu kuće, biće u Malom pozorištu "Duško Radović" (umesto Aleksandra Nikolića na mesto direktora dolazi producentkinja Bojana Karajović), kao i u Pozorištu "Boško Buha": direktor više nije Igor Bojović već Maša Mihailović, pozorišni i radio producent.

Mandat je potvrđen Jeleni Medaković na čelu Muzeja grada Beograda - četvorogodišu poziciju direktorke dobila je u godini jubileja(obeležavanja 120 godina postojanja Muzeja) i pošto je konačno završen tender za obnovu buduće matične zgrade u Resavskoj ulici. Dosadašnje rukovodioce imaće i Zavod za zaštitu spomenika kulture Beograda i Istorijski arhiv Beograda. Na kormilu Zavoda i ubuduće će ostati istoričarka Olivera Vuković , a Arhiva politikolog Dragan Gačić.

Nove direktore dobili su Dom omladine i Kulturni centar Beograda. Umesto Nenada Dragovića, na čelo DOB stupiće Andrija Bojanić. Baletskom umetniku Aleksandru Iliću nije produžen mandat,pa je na njegovo mesto postavljen slikar Vuk (Vidor) Veličković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove