SOPRAN VANŽE ŽANG KAO ROBINJA LIU: Gostovanje kineske umetnice u Narodnom pozorištu

M. N. M.

22. 06. 2023. u 18:01

KINESKA operska zvezda, sopran Vanže Žang, gostuje u Pučinijevoj operi "Turandot", pod dirigentskom upravom Đorđa Pavlovića i u režiji Marija Pavla del Monaka, 26. juna od 19.30 u Narodnom pozorištu.

СОПРАН ВАНЖЕ ЖАНГ КАО РОБИЊА ЛИУ: Гостовање кинеске уметнице у Народном позоришту

Promo

Žang, koja godinama s velikim uspehom nastupa na prestižnim svetskim scenama kao što su Karnegi Hol u Njujorku, Džon Henkok Hol i Teatar Katler Mažestik u Bostonu, Salu Luis Galve u Španiji, Šangajski centar za orijentalnu umetnost, Koncertna dvorana Pekinga... predstaviće se beogradskoj publici u ulozi robinje Liu.

U veoma bogatu biografiju ove klasične pevačice ubrajaju se i podaci da je bila u Upravnom odboru Bostonskog udruženja kineskih muzičara, potom je kao generalni sekretar Nacionalnih saradnika za izvođačke umetnosti klasične muzike vodila Međunarodni klavirski festival na Havajima i Havajsku internacionalnu letnju vokalnu akademiju u Honoluluu, obavljala je funkciju koordinatora "Internacionalnog foruma vokalnog izvođaštva" u Pekingu kao i Međunarodnog muzičkog festivala MRL u njujorškom "Kaufman muzičkom centru"...

Njeno iskustvo u scenskoj umetnosti, između ostalog, obuhvata i pet godina vokalnih studija kod svetski poznatog tenora Haitao Heija na Centralnom muzičkom konzervatorijumu u Pekingu, gde je stekla diplomu iz oblasti vokalnog i operskog izvođaštva. 

Pučinijeva "Turandot", premijerno izvedena krajem prošle godine, 23. i 30. decembra, kao koprodukcija Narodnog pozorišta u Beogradu i Madlenijanuma, za veoma kratko vreme stekla je naklonost ne samo publike, nego i stručne kritike koja je bila jedinstvena u oceni da je reč o predstavi dostojnoj najvećih svetskih operskih scena.

U ovom istinskom spektaklu za oči i dušu, sa sveobuhvatnim, bezvremenim stilskim pristupom prepunim fantastičnih kostima, scenografski protkanog fluidnim i višenamenskim scenskim elementima i vrhunskim svetlosnim efektima, na izvođenju 26. juna nastupiće i Sanja Kerkez (Turandot), Aleksandar Dojković (Car Altoum), Mihailo Šljivić (Timur), Nikola Kitanovski (Kalaf), Ljubodrag Begović (Ping), Darko Đorđević (Pang), Siniša Radin (Pong), Aleksandar Stamatović (Mandarin), Ermin Ašćerić (Princ od Persije)...

U predstavi učestvuju Hor i Orkestar Narodnog pozorišta u Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost