PREMINUO MIROSLAV LILIĆ: Napustio nas je voditelj koji je objavio da je umro Tito

Novosti Onlajn

25. 07. 2023. u 11:36

TELEVIZIJSKO lice Miroslav Lilić, koji je imao karijeru dugu 43 godine, preminuo je.

ПРЕМИНУО МИРОСЛАВ ЛИЛИЋ: Напустио нас је водитељ који је објавио да је умро Тито

Foto: Youtube/TVZG

Ostao je upamćen i po tome što je pročitao vest da je preminuo Josis Broz Tito.

U penziju je otišao 2009. godine, ali je ipak pratio šta se događa u televizijskom svetu. Rođen je u Siveriću 1944. godine, prvi razred osnovne škole završio je u Beogradu.

- Moja majka Ljubica bila je iz Širokog Brijega, a otac Mate iz Siverića. Otac je bio ministar rudarstva FNRJ i od 1949. smo stanovali u Skadarskoj 55 kod kafane „Tri šešira”, najrazvikanije beogradske birtije za lumpanje - rekao je jednom prilikom Lilić.

Pušio je punih 46 godina, i to po četiri kutije dnevno. Ipak, upozorava, nisu to bile idilične godine kakvima su ih ljudi, s vremenske udaljenosti, skloni prikazivati.

- Većina ljudi u socijalizmu ozbiljno nije imala novca - rekao je Lilić.

Radio je u Jugoplastici, a sedam je meseci proveo radeći u skladištu.

Početkom 1965. godine otišao je u Zagreb, gde se zaposlio na televiziji Zagreb te relativno brzo postao voditelj Dnevnika pa kasnije i glavni urednik.

Lilić je bio dugogodišnji član žirija Večernjakove ruže, najstarije i najvažnije medijske nagrade u Hrvatskoj.

Godine 2011. je objavio autobiografiju „Bez cenzure”. Kada je došao na čelno mesto Croatia Records-a, hteo je da izda album Marka Perkovića Tompsona.

- Istina. Naime, Tuđman je čuo njegovu pesmu „Bojna Čavoglave” i bio je žestoko protiv te pesme jer počinje sa „Za dom spremni”. On je bio veliki protivnik tog pozdrava i nije ga želio vezati uz Domovinski rat, a prvi Tompsonov album s tom pesmom ionako je završio u gubicima. Šest godina posle, vlasnik Croatia Records-a bila je Zagrebačka banka i ja moram da izdam Tompsonov album, a ne mogu jer je prvi bio u gubicima. Odlučujem da ću ga ipak izdati, ali u svim dokumentima napišem da je reč o albumu Nine Badrić - rekao je svojevremeno Lilić.

BONUS VIDEO: SVI JOŠ PAMTE TAJ GLAS - Mića Orlović bio je legenda radija i televizije

(Večernji list)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)