DUNAV FILM FEST U SMEDEREVU: Na festivalu, od 22. do 27. avgusta, najznačajnija ostvarenja podunavske kinematografije

V.V.S.

31. 07. 2023. u 14:20

NOVO izdanje Međunarodnog filmskog festivala Dunav film fest biće održano od 22. do 27. avgusta u Malom gradu Smederevske tvrđave - najavili su organizatori.

ДУНАВ ФИЛМ ФЕСТ У СМЕДЕРЕВУ: На фестивалу, од 22. до 27. августа, најзначајнија остварења подунавске кинематографије

foto Promo

Praznik filma, koji već šest godina stavlja Smederevo na mapu festivalskih prestonica, premijerno će prikazati najznačajnija ostvarenja podunavske kinematografije. Publika pod vedrim nebom ponovo će moći da uživa u preko trideset ostvarenja podeljenih u četiri programske celine na četiri lokacije u Smederevu. Ovogodišnje izdanje obeležiće zapažena ostvarenja velikih festivala, nagrađivani i filmovi priznatih reditelja, kao i filmovi mladih autora i autorki čije karijere su tek na početku.

Festival je takmičarskog karaktera, a žiri će kao i svake godine dodeliti nagradu "Dunavska lađa" za najbolji film u takmičarskoj selekciji. Glavna lokacija festivala i ove godine biće Mali grad Smederevske tvrđave, dok će publika i dalje gledati filmove na lokacijama poput Dunavskog parka, Platoa kod Karađorđevog duda i u Centru za kulturu Smederevo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!