NA SMEDEREVSKOJ TVRĐAVI VEČERAS POČINJE DUNAV FILM FEST: Pred publikom 35 filmskih ostvarenja

Јелена Илић
Jelena Ilić

22. 08. 2023. u 11:46

Šesto izdanje filmskog festivala Dunav film festa svečano se otvara večeras, 22. avgusta, u Malom gradu Smederevske tvrđave od 20 časova filmom „Momak i devojke“, u režiji Ivice Vidanović. Ekipa filma će pozdraviti publiku pre projekcije.

НА СМЕДЕРЕВСКОЈ ТВРЂАВИ ВЕЧЕРАС ПОЧИЊЕ ДУНАВ ФИЛМ ФЕСТ: Пред публиком 35 филмских остварења

Foto: N. Živanović

Nakon filma, sledi program „Veče filmske muzike“, u kome učestvuju Boda Ninković, Mina Lazarević, Ljiljana Stjepanović i Ivana Knežević. 

Šesti Dunav film fest traje do 27. avgusta, i na njemu će biti prikazano 35 ostvarenja u četiri programske celine, na četiri lokacije u Smederevu.

Glavni, takmičarski program održava se u tvrđavi, dok će se filmovi u okviru programa „Neprolazni“ gledati na lokaciji Dunavskog parka. Takođe, na platou Karađorđevog duda biće prikazani filmovi iz celine „Porodica na okupu“, a na letnjoj sceni i u bioskopu Centra za kulturu Smederevo biće održan program „Rekapitulacija“.

U glavnom programu u Smederevskoj tvrđavi svake večeri održavaće se po dve projekcije, od 20 i 22 sata.

U završnici festivala biće dodeljena nagrada „Dunavska lađa“ za najbolji film u takmičarskoj selekciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)