SOLISTA IZ DOMAĆIH REDOVA: Koncert Beogradske filharmonije

M. N. M.

28. 09. 2023. u 15:47

KONCERT u znaku "Veka stvaranja", Beogradska filharmonija održaće ovog petka od 20 časova u Kolarčevoj zadužbini, a sa dirigentom Džonom Akselrodom i solistom - hornistom Nikolom Ćirićem, "iz filharmonijskih redova" izvešće program na kome su dela Kodaja, Glijera i Bartoka.

СОЛИСТА ИЗ ДОМАЋИХ РЕДОВА: Концерт Београдске филхармоније

Marko Đoković/BGF

Treći u nizu koncerata iz sezone posvećene stogodišnjici Filharmonije nosi naziv "Vek stvaranja", a u fokusu ima nasleđe Centralne Evrope. Za dirigentskim pultom je jedan od miljenika muzičara i publike, a na centralnom mestu na bini uz filharmoničare je solo hornista orkestra, i to u izvođenju Koncerta za hornu Rajnholda Glijera.

- Iako često imam priliku da nastupam kao solista kod nas i u inostranstvu, svirati na sceni Kolarca sa kolegama sa kojima delim tu istu scenu bezmalo jednu deceniju, velika je čast, ogromno zadovoljstvo ali i odgovornost. Pozivam sve da dođu, da čuju ali i vide kako muzičari Beogradske filharmonije dišu kao jedan i kakva je podrška kad ispred orkestra stoji "neko naš!" - rekao je Nikola Ćirić, član orkestra Beogradske filharmonije od 2015.

Na programu ovog koncerta Beogradske filharmonije su briljantne "Igre iz Galante" Zoltana Kodaja, a repertoar uokviruje najpoznatije delo Bartoka, Koncert za orkestar, jedno od najpopularnijih i najzahtevnijih simfonijskih ostvarenja savremenog koncertnog repertoara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)