PRED PUBLIKOM DELA 30 SLIKARA: Zajednička izložba Galerija „Rajka Mamuzića" iz Novog Sada i "Savremene umetnosti" iz Niša

J. S.

02. 10. 2023. u 14:17

U GALERIJI likovne umetnosti Poklon zbirci Rajka Mamuzića u Novom Sadu, u sredu 4. oktobra (19.00) biće otvorena izložba slika „Pluralne strategije“ realizovana u saradnji sa Galerijom savremene likovne umetnosti iz Niša. Postavka će trajati do 29.oktobra.

ПРЕД ПУБЛИКОМ ДЕЛА 30 СЛИКАРА: Заједничка изложба Галерија „Рајка Мамузића из Новог Сада  и Савремене уметности  из Ниша

Mihailo Petrov (Predeo sa crvenom rekom, 1972. g.)

Izložba obuhvata dela tridest umetnika koji su stvarali u drugoj polovini dvadesetog veka, naših istaknutih umetnika raznovrsnih stilskih opredeljenja.Istovremeno, izložba „Pluralne strategije“ predstavlja i Galeriju savremene likovne umetnosti Niš kao značajnu ustanovu kulture muzejskog karaktera koja u Oficirskom domu, Umetničkom paviljonu i „Salonu 77” priređuje izložbe domaćih i stranih stvaralaca i renomiranih umetnika sredine dvadesetog veka.

Na otvaranju postavke u Novom Sadu govoriće Vladislav Šešlija, direktor Galerije likovne umetnosti poklon zbirke Rajka Mamuzića, Emilija Bilić, direktorka Galerije savremene likovne umetnosti Niš i Radmila Kostić, autor izložbe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NEMAMO MI TAMO ŠTA DA TRAŽIMO: Poznata pevačica pozvala na POVLAČENJE Srbije sa Evrovizije