PLES U RITMU MUZIKE ŽIVOTA: Otvorena izložba "Danas mi se slika" Slavice Šalović Novaković u galeriji "Kornjača"

Novosti Onlajn

19. 10. 2023. u 20:03

U GALERIJI Udruženja slikara i ljubitelja slikarstva "Kornjača" otvorena je izložba radova akademske slikarke Slavice Šalović Novaković.

ПЛЕС У РИТМУ МУЗИКЕ ЖИВОТА: Отворена изложба Данас ми се слика Славице Шаловић Новаковић у галерији Корњача

Foto: Zoran Jovanović Mačak

Postavka pod nazivom "Danas mi se slika" posvećena je uspomeni na roditelje umetnice - Sinaju i Dragana Šalovića. Roze nijanse i zlatna mreža, uz dominaciju ljubičastih tonova i razigranih parova na slikama donose emociju i ljubav koju je slikarka prenela posetiocima.

- Uzbuđuje me prepravljanje i doterivanje već gotovih predmeta. Oni imaju svoju priču, a moja mašta ih razigra. Porodične fotografije izazvale su bujicu emosija, koje sam prenela na platno. Moja baka, koja je imalavelikog uticaja na mene je glavni lik i ta harmonična i negovana žena širi svoju mrežu, toplinu i ljubav na sve oko sebe - rekla nam je Šalović-Novaković.

Ona je dodala da želi, kao i njeni likovi na platnu, da pleše u ritmu muzike života, kao i da je srećan onaj ko čuje tu melodiju.

Posebnu zanimljivost na izložbi prestavljaju radovi koji su ustvari doslikane i oslikane fotografije porodice i koji su "upakovani" u dobro ukoričen album.

Izložba u Galeriji "Kornjača" u Carigradskoj ulici na Dorćolu traje do 22. oktobra i ulaz je slobodan.

BONUS VIDEO: UČENIK PREDSTAVIO SVOJ PRVI ROMAN: Mladi Uroš Mikulić u praksi pokazao moć knjige

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo