DUODRAMA "DEČJE POVREDE": Premijerno izvođenje predstave u Narodnom pozorištu

V.V.S.

31. 10. 2023. u 16:51

GOSTUJUĆA predstava "Dečije povrede" (po tekstu Džozefa Radživa i u režiji Ivana Vukovića), biće premijerno izvedena u Narodnom pozorištu 1. novembra na Sceni "Raša Plaović".

ДУОДРАМА ДЕЧЈЕ ПОВРЕДЕ: Премијерно извођење представе у Народном позоришту

foto Narodno pozorište

U duodrami koja prikazuje toplu, ljudsku priču između dvoje naizgled sličnih ljudi, podjednako nesrećnih i usamljenih tokom tri zajedničke decenije, uloge tumače Vuk Kostić i Sloboda Mićalović.

Prvo predstavljanje predstave održano je letos u okviru Letnjeg festivala Belef, kao otvorena proba.

- Dečije povrede nisu klasična ljubavna priča. Već od prve scene, u školskoj ambulanti, pratimo devojčicu Kajlin, sa teškim bolom u stomaku i mračnim oblakom iznad njene glave, i Daga, dečkića koji se upravo sjurio sa krova škole biciklom - jasno nam je da naši junaci nisu tipična deca. Od njihove osme, do trideset osme godine, gledamo njihove susrete po raznim mestima za lečenje, uvek sa novim ožiljcima, i na telu i na duši. Kako da voliš nekoga, ako ne umeš da voliš sebe. Uz puno humora i tuge, jer maske uvek idu zajedno, pred nama se odvija priča o dvoje - kaže reditelj Vuković.

Kostime je kreirala Dragica Laušević, scenografiju je osmislila Ema Stojković Jerinić, dok muziku zajednički potpisuju MuNic i Stevan Radulović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)