"NUŠIĆEVA LICA" I BISTA IVANA BEKJAREVA: Sećanje na velikog komediografa i preminulog glumca na zaječarskom festivalu

V.V.S.

17. 11. 2023. u 14:37

U OKVIRU pratećeg programa 6. Festivala malih pozorišnih formi, u Pozorišnom muzeju u Zaječaru u toku je izložba karikatura "Sva Nušićeva lica u crtežu Zorana Tovirca", svečano je otkrivena bista glumca Ivana Bekjareva (rad vajara Siniše Noveskog) kao dar "Nušić" fondacije i prikazan kratak film koji govori o Nušiću kao diplomati.

НУШИЋЕВА ЛИЦА И БИСТА ИВАНА БЕКЈАРЕВА: Сећање на великог комедиографа и преминулог глумца на зајечарском фестивалу

foto NP Zaječar

Izložbu je otvorio Nebojša Nušić, potomak čuvenog srpskog komediografa i upravnik "Nušić" fondacije koji je objasnio da osam izloženih karikatura prikazuje isto toliko oblasti Nušićevog života i rada: Nušić kao dramski pisac, Nušić i kompozitori, Nušić kao novinar, Nušić i deca, Nušić kao fotograf, diplomata, inicijator osnivanja Paviljona Cvijete Zuzorić i kao retoričar.

Direktor zaječarskog teatra Vladimir Đuričić, ovom prilikom je najavio potpisivanje sporazuma o saradnji sa "Nušić" Fondacijom i zahvalio na poklonu rekavši da je Ivan Bekjarev bio veoma drag gost, veliki prijatelj i saradnik pozorišta "Zoran Radmilović".

- Ivan Bekjarev je ovde sa mnom započeo Festival malih pozorišnih formi i naš dogovor je bio da doživotno bude na čelu žirija. Smejali smo se tada toj formulaciji ali, na žalost, tako se desilo. Na poslednjem festivalu na kome je učestvovao razboleo se od korone, ili je već došao bolestan, i nažalost tragično završio - rekao je, pored ostalog, Đuričić i dodao da je bilo nekoliko započetih projekata i mnogo planova sa Bekjarevim.

Bistu je otkrio Miodrag Mija Ilić, književnik, novinar i dugogodišnji prijatelj našeg proslavljenog glumca Ivana Bekjareva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024