EDGAR MORO "U HARMONIJI": Koncert mladog francuskog violončeliste u Zadužbini Ilije Kolarca

M. N. M.

22. 11. 2023. u 17:28

SJAJNI mladi violončelista Edgar Moro iz Francuske nastupa 23. novembra na velikoj sceni Kolarčeve zadužbine u pratnji Beogradskog kamernog orkestra, pod dirigentskom palicom Danijela Gajsa.

ЕДГАР МОРО У ХАРМОНИЈИ: Концерт младог француског виолончелисте у Задужбини Илије Коларца

promo

Program koncerta, pod nazivom "U harmoniji", obuhvatiće dela Baha, Hajdna i Bartoka.

Edgar Moro je rođen 1994, a već je dobitnik brojnih nagrada i priznanja. Bio laureat takmičenja Rostropovič 2009, 2011. takmičenja Čajkovski, a 2014. godine je dobio nagradu za Mladog koncertnog umetnika. Ovaj izuzetan umetnik studirao je na Konzervatoriju u Parizu kod Filipa Milera, a specijalizirao na Kronberg akademiji, u klasi Fransa Helmersona.

Debitovao je sa devet godina kada je kao solista nastupio sa orkestrom Teatra Ređo iz Torina, a potom su usledili zapaženi nastupi u prestižnim koncertnim dvoranama širom sveta, kao i koncerti na festivalima u Verbijeu, Salcburgu, Sen-Deniju, Hamburgu i na drugim značajnim manifestacijama.

Edgar Moro je svirao sa brojnim orkestrima i istaknutim dirigentima, a često nastupa i kao kamerni muzičar sa Martom Argerič, Renoom Kapisonom, Danilom Trifonovim, Andrašom Šifom, Bertranom Šamajuom i drugim istaknutim umetnicima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!