KONCERTI U ORGANIZACIJI UK "GVARNERIJUS": Turneja Kolundžija, Isidorina muzika i džez

M. N. M.

06. 12. 2023. u 16:24

ZAVRŠNI koncert serije beogradskih koncerata maestra Jovana Kolundžije i pijanistkinje Nade Kolundžije, održaće se u četvrtak 7. decembra od 20 časova u Centru za kulturu Mladenovac. Na oduševljenje publike, okviru ovogodišnje koncertne serije, proslavljeni violinista održao je koncerte u prepunim salama kulturnih centara u Lazarevcu, Sopotu, Zemunu i Obrenovcu.

КОНЦЕРТИ У ОРГАНИЗАЦИЈИ УК ГВАРНЕРИЈУС: Турнеја Колунџија, Исидорина музика и џез

Nebojša Babić

Već u subotu 9 decembra, od 19 časova, u okviru koncertne turneje po gradovima Srbije, koja se realizuje uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije, Kolundžije će nastupiti u Kulturnom centru Pančevo, a sledi koncert u Narodnom muzeju Zrenjanin, 11. decembra.

Na programu su dela Leklera, Krajslera i Sen-Sansa a poznati violinista nastupa uz klavirsku saradnju svoje sestre, poznate pijanistkinje Nade Kolundžije. Specijalni gosti koncerata u Pančevu i Zrenjaninu biće mladi umetnici, najbolji učenici muzičkih škola ovih gradova.

Organizator ovih koncertnih turneja je UK "Gvarnerijus", u kojoj će u četvrtak od 20 časova biti upriličen koncert muzike kompozitorke Idisore Žebeljan, koju izvode: Mirjana Nešković (violina), Gorana Ćurgus (harfa), suprug kompozitorke Borislav Čičovački (oboa i engleski rog), pijanisti Vuk Božilović, Veljko Nenadić i Veljko Petrović, Aleksandar Stefanović (harmonika) i Igor Andrić, bariton.

U petak od 20 časova u okviru ciklusa "FMU i Gvarnerijus nagrađuju" održaće se koncert studenata programa za džez i popularnu muziku, nazvan "Open Your Eyes, You Can Fly", na kome nastupaju najbolji studenti ovog odseka: Katarina Jović, Nađa Terzić, Sofija Ćirović, Bojana Janković, Teodora Stocki, Katarina Bajazet, Žarko Pribaković, Anđela Koruga, Tanja Vujičić, Mina Marjanović, Mila Milačić, klavir, Anamarija Ilić, i Dimitrije Mojsijević,, iz klase docenta Vesne Petković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!