POČINJE TRKA ZA "ZLATNI GLOBUS": Ovi filmovi su među glavnim favoritima

Novosti online

12. 12. 2023. u 12:13

OBJAVLjENE su nominacije za dodelu holivudske filmske i TV nagrade "Zlatni globus" koja će biti održana 7. januara 2024. godine u Los Anđelesu.

ПОЧИЊЕ ТРКА ЗА ЗЛАТНИ ГЛОБУС: Ови филмови су међу главним фаворитима

Foto: Tanjug/AP

Film "Barbi" Grete Gervig ima ubedljivo najviše, čak devet nominacija za "Zlatni globus", a jednu manje ima "Openhajmer" Kristofera Nolana. Po sedam nominacija imaju "Jadna stvorenja" Jorgosa Lantimosa i "Ubistva pod cvetnim mesecom" Martina Skorsezea.

U kategoriji za najbolji film u žanru drame nominovani su: "Openhajmer", "Ubistva pod cvetnim mesecom", "Maestro", "Prošli životi", "Područje interesovanja" i "Anatomija pada", a u kategoriji komedija ili mjuzikl: "Er", "Ameriken fikšn", "Barbi", "Holdouvers", "Mej disember" i "Jadna stvorenja".

Za najbolji film van engleskog govornog područja su nominovani: "Anatomija pada" kao francuski kandidat, "Folen livs" (Finska), italijanski "Io capitano", "Prošli životi" (Južna Koreja), "Society of the Snow" (Španija) i "Zona interesa" (Velika Britanija).

Za najboljeg reditelja nominovani su: Bredli Kuper za film "Maestro", Greta Gervig za "Barbi", Kristofer Nolan za "Openhajmera", Martin Skorseze za "Ubistva pod cvetnim mesecom", Jorgos Lantimos za "Jadna stvorenja" i Selin Song za "Prošli životi".

Dramski glumci u trci za "Zlatni globus" su Kuper u "Maestru", Leonardo Dikaprio za "Ubistva pod cvetnim mesecom", Kolman Domingo za "Rustin", Kilijan Marfi u "Openhajmeru", Beri Kigan "Saltburn" i Endrju Skot u "Svi mi stranci".

Za najbolje glumice u drami nominovane su Anet Bening u "Nyad", Lili Gledstuon u "Ubistvima pod cvetnim mesecom", Sandra Hiler u "Anatomiji pada", Greta Li u "Prošlim životima", Keri Maligan u "Maestru" i Kajli Speni u "Prisila".

Za najbolju dramsku seriju takmiče se "1923", "Kruna", "Diplomata", "Lest of as", "Morning šou" i "Naslednici", a među komedijama "Ebot elementeri", "Beri", "Ber", "Porotnici", "Samoubistva u zgradi" i "Ted Laso".

Za najbolje dramske televizijske uloge su nominovani od glumica Helen Miren za "1923", Bela Remzi u "Last of as", Keri Rasel u "Diplomata", Sara Snuk u "Naslednici", Imelda Staunton u "Kruni" i Ema Ston u "Prokletstvo".

Od glumaca u konkurenciji su iz serije "Naslednici" Brajan Koks, Kjeran Kalkin i Džeremi Strong, Geri Odlmen u "Slou horsiz", Pedro Paskal u "Last of as" i Dominik Vest u "Kruni".

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: BESKUĆNIK JE I ULIČNI SVIRAČ, A CENI SAMO JEDNO: Andrija Daraboš - Ne postoji ništa jače od ljubavi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)